Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επτά παρεμβάσεις και "Θα" και βλέπουμε

Επτά σημεία-μέτρα ξεχωρίσαμε από την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Α.Π. στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Εντός των αναμενόμενων, κατώτερα των προσδοκιών αλλά και καλύτερα των ανησυχιών…


Έχουμε και λέμε:
Πρώτον, απαλλαγή από την καταβολή Τελών Προσγείωσης και Παραμονής Αεροσκαφών σε όλα τα Ελληνικά Κρατικά Αεροδρόμια (πλην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών) για τη φετινή θερινή περίοδο και την κατά 50% απαλλαγή τους χειμερινούς μήνες.
Δεύτερον, οριστική απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων της χώρας.
Τρίτον, δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης VISA για τουρίστες που προέρχονται από νέες, δυναμικές και ανερχόμενες αγορές, όπως αυτές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.
Τέταρτον, δύο νέα προγράμματα εγγυήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Ήδη δυο νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προκηρυχθούν για την ανακαίνιση μικρών τουριστικών επιχειρήσεων με μικροδάνεια καθώς και μεγαλύτερων τουριστικών επιχειρήσεων με δάνεια μεγαλύτερου προϋπολογισμού.
Πέμπτον, ειδικό πρόγραμμα, μέσω ΟΑΕΔ, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τους μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο, εκτός από Ιούνιο - Σεπτέμβριο.
Έκτον, μέχρι το τέλος Μαΐου διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα.
Το έθεσε «ως όριο για τα εμπλεκόμενα Υπουργεία για να μη χάσουμε και αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα σαιζόν».
Έβδομο, Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού για τον τουρισμό.
Απόσυρση Ξενοδοχείων
Ε, τον τρόπο που εξήγγειλε το μέτρο της απόσυρσης ξενοδοχείων, το αφήνουμε αυτούσιο:
«Αν υπάρχει ένα μέτρο που με εμπνέει όσο κανένα άλλο αυτό είναι το μέτρο της απόσυρσης. Τίποτα δεν έχει για μένα μεγαλύτερη συμβολική και ουσιαστική αξία για τον τουρισμό από το να δω ένα από αυτά τα άθλια κτίσματα της χούντας να γκρεμίζεται. Και δωμάτια θα βγουν από την αγορά αυξάνοντας τις τιμές και θα αποκαταστήσουμε το περιβάλλον.
Τίποτα δεν συμβολίζει την αλλαγή από τον τουρισμό της δεκαετίας του 70 στον τουρισμό της δεκαετίας του 10 όσο την κατάρρευση ενός τέτοιου κτίσματος.
Και με αυτήν την σκέψη θέλω να σας αφήσω:
Πολλοί από εσάς θα πληρώσετε τις μικρότερες ή μεγαλύτερες πολεοδομικές παρανομίες σας στο λεγόμενο «πράσινο ταμείο».
Καταλαβαίνω ότι το βλέπετε σαν κόστος.
Αν όμως από αυτό το ταμείο δείτε να γκρεμίζεται ένα ξενοδοχείο που δεν έπρεπε ποτέ να χτιστεί, αν δείτε το περιβάλλον στην περιοχή του δικού σας ξενοδοχείου να γίνεται ελκυστικότερο, είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει τον τρόπο που όλοι βλέπουμε τα πράγματα…»
(Σνιφ!)
Α, για να ευλογούμε και τα γένια μας, ανακοίνωσε ότι ο ΣΕΤΕ θα έχει πλήρη συμμετοχή στην Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή (όπως σας αποκαλύψαμε χθες)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου