Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αρχίζουν οι... «ναυμαχίες» κυβέρνησης-ΠΝΟ

Με κινητοποιήσεις και γενικές απεργίες και στην ακτοπλοΐα, «απαντά» από σήμερα, ως ήταν αναμενόμενο, η ΠΝΟ στην εξαγγελία για επικείμενη άρση του καμποτάζ. Ήταν σαφές και ξεκάθαρο...

...από την πρώτη στιγμή που άρχισαν στην κυβέρνηση να συζητούν, έστω, για πιθανή άρση του καμποτάζ, ενεργοποιήθηκαν τα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά αντανακλαστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες κιόλας εκείνες μέρες και πριν καν συγκροτηθεί η σχετική Επιτροπή, άρχισαν τα τηλεφωνήματα μεταξύ ΠΝΟ, κόμματος και επιτελείου Λ. Κατσέλη, τα οποία συνεχίστηκαν, με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, καθ΄ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων. 
Κάποια στιγμή, δε, επεκτάθηκαν σε προς άλλους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης που πίεζαν για την άρση του καμποτάζ, όπως η Α. Γκερέκου.
Έτσι, φθάσαμε στο σημείο οι γνωρίζοντες να αναρωτιούνται όχι αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άρση του καμποτάζ, αλλά για το με ποιό τρόπο θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γ.Α.Π..
Αυτό γνωρίζουν πολύ καλά και οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ και ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις «με το καλημέρα» και παρά το «πακέτο» μέτρων στήριξης των ναυτεργατών.
Το ζήτημα, τώρα, είναι μέχρι που θα το τραβήξουν και πόσο θα ταλαιπωρήσουν επιβατικό κοινό, εργαζόμενους και εταιρείες, πριν αποφασίσουν ότι κάλυψαν τη συνδικαλιστική τους συνείδηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου