Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«Άδεια στάδια» φοβούνται στη Ν. Αφρική


Στις 220.000, από  το περίπου μισό εκατομμύριο των αρχικών προβλέψεων, έπεσε ο αριθμός των 
τουριστών που 
σχεδιάζουν 
να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική...

...προκειμένου να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. 
Η σημαντική αυτή μείωση προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρχές της χώρας, καθώς κυβέρνηση και ιδιώτες έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για να έτοιμοι να υποδεχθούν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Το 2007, η εταιρία συμβούλων Grant Thornton προέβλεπε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα απέφερε στην οικονομία της χώρας 21,3 δισ. ραντ και θα δημιουργούσε 159.000 νέες θέσεις εργασίας.
Δύο μήνες πριν η Morgan Stanley εκτιμούσε ότι περίπου 350.000 επισκέπτες θα δαπανούσαν 15 δισ. ραντ. Σήμερα τα νούμερα αυτά φαίνονται απλησίαστα. Εκπρόσωπος της FIFA επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των τουριστών που αναμένεται να επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική έχει μειωθεί, ενώ, ήδη, από τις αρχές του έτους, ο επίσημος εταίρος της FIFA  σε θέματα οργάνωσης και φιλοξενίας, Match, αποδέσμευσε περίπου 500.000 κρεβάτια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών η υποχώρηση της ζήτησης οφείλεται στο συνδυασμό της διεθνούς οικονομικής κρίσης, στα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και στις υψηλές τιμές διαμονής.   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου