Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανακοινώσεις για καμποτάζ και Visa αλλά "τριβές" για Χωροταξικό

Για τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ και τα όσα είπαν ή θα πουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τουριστικοί παράγοντες, θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά τις επόμενες ώρες. Εμείς απλώς «φωτίζουμε» τα σημαντικότερα, όπως… 


… το τρίπτυχο επί του οποίου εμφανίστηκε να εστιάζει η κα Α. Γκερέκου, μιλώντας στην πρωινή «κλειστή» συνεδρίαση της Γ. Συνέλευσης. Προλειαίνοντας προφανώς το έδαφος για την επικείμενη τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γ.Α.Π.:
Πρώτον, προσπάθεια βελτίωσης και απλούστευσης των διαδικασιών χορήγησης Visa στις χώρες από όπου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η κίνηση προς την Ελλάδα (Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία κ.λπ.).
Δεύτερον, πιθανή άρση του καμποτάζ.
Τρίτον, η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, σε μείζον ζήτημα τριβής με το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται εξελίσσεται το Χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό με «αιχμές» την τουριστική κατοικία και τα πολεοδομικά ζητήματα των ξενοδοχείων. Η υφυπουργός είπε ότι κατά την άποψή της η τουριστική κατοικία, συγκεκριμένων προδιαγραφών, οφείλει να περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της χώρας και ανακοίνωσε επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού με τους τουριστικούς φορείς για υποβολή ενιαίας πρότασης προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για αυτό το θέμα. 
Αυτά προς το παρόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου