Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πλήρωσε ακριβά τη στάχτη, η Ισπανία


Απώλειες 252 εκατ. ευρώ στοίχισε στην ισπανική τουριστική αγορά η κρίση που προκάλεσε η τέφρα, μη συμπεριλαμβανομένων των…


…αεροπορικών εταιριών, που επλήγησαν άμεσα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Exceltur.
Ο τουριστικός κλάδος έχασε ημερησίως το ποσό 42 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που αναμένεται να ανατρέψει τα προγνωστικά για τα κέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων κατά το β’ τρίμηνο του 2010.
Η Exceltur προβλέπει πλέον, δεδομένης και της μικρής βελτίωσης στον αριθμό των τουριστών στις αρχές του έτους, μείωση κατά 0,9% της συμμετοχής του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ισπανίας, φέτος.
Παρά τις δυσκολίες, το α’ τρίμηνο του 2010 αποδείχθηκε λίγο καλύτερο σε απόδοση από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της αύξησης του εσωτερικού τουρισμού και καθώς η διεθνής ζήτηση δεν έχει ανακάμψει.
Η Exceltur αναμένει βελτίωση της διεθνούς ζήτησης για αστικούς προορισμούς, ενώ οι παραθεριστές φαίνεται ότι προτιμούν, φέτος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, προορισμούς όπως η Τουρκία και το Μαρόκο, με αυξήσεις πάνω από 6%, συγκριτικά με 1,6% της Ισπανίας. Η βρετανική αγορά εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανάκαμψη της ζήτησης από το εξωτερικό, αν και οι χώρες της Σκανδιναβίας, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και σε μικρότερο βαθμό η Γερμανία εμφανίζουν, επίσης, θετικές τάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου