Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση... "μυστήριο" από το δ.σ. του ΕΟΤ


Πριν από λίγο, εκδόθηκε μία ανακοίνωση από τον ΕΟΤ, η οποία έχει ως εξής:”Μεγάλη κατάπληξη προκαλούν στη διοίκηση  του Οργανισμού, παραπολιτικά σχόλια, δημοσιεύματα στον τύπο, στην τηλεόραση και σε ανώνυμα ή επώνυμα blogs, τα οποία στοχοποιούν σκέψεις, τις οποίες ο ΕΟΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να υλοποιήσει στο πλαίσιο της...
 
...αποστολής του και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες .
Σε μία εποχή που όλοι προσπαθούμε, κυβέρνηση και φορείς, συλλογικά, χωρίς διαχωρισμούς και προσωπικές επιδιώξεις να καταρτίσουμε  προγράμματα δράσης για την ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος με στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, είναι τουλάχιστον θλιβερό αυτές οι σκέψεις να κρίνονται εκ προοιμίου ύποπτες.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ”.
Λίγο μυστηριο, λίγο “γρίφος” και μάλλον "θολή” η ανακοίνωση. 
Ρισκάρουμε να ερμηνεύσουμε (ως “μάγισσσες”) ότι αναφέρεται στα όσα μεταδόθηκαν χθες σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού και αναπαράχθηκαν σε (περι)ορισμένα sites και blogs περί “διεθνούς έρευνας για τον τουρισμό, κόστους 1,5 εκατ. ευρώ” ή κάπως έτσι, που "υπέβαλε ο γ.γ. στο δ.σ. του Οργανισμού".
Και επειδή, το ακούσαμε και εμείς και το ψάξαμε το θέμα όσο μπορούσαμε περισσότερο, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε εισήγηση ή πρόταση για έρευνα με τέτοιο κονδύλι. 
Η αλήθεια είναι, όμως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, προ ημερών, σε κάποια από τις συνεδριάσεις του δ.σ., είχε γίνει μία γενική κουβέντα περί ανάγκης νέας ενδελεχούς και εκτεταμένης έρευνας για τον ελληνικό τουρισμό, γιατί η τελευταία τέτοια είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια. Και η αλήθεια είναι επίσης, ότι πάνω σε αυτή τη θεωρητική συζήτηση - εξ' ού και οι "σκέψεις" της ανακοίνωσης - ακούστηκε και ένα ποσό κάπως... “βαρύ”, πράγματι, αλλά ως ενδεικτικό μίας “ιδανικής” τέτοιας περίπτωσης. Και δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε πλήρως, και ποιος το "πέταξε".
Στην Ελλάδα ζούμε, βεβαίως, ξέρουμε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, πως μία κουβέντα και ένα αυθαίρετο, στην εκτίμησή του, ποσό, μέχρι να φθάσει στα media, έχει μετεξελιχθεί σε συγκεκριμένη "εισήγηση" ή και "απόφαση", ενίοτε...
Συγγνώμη, αλλά από τα δεδομένα που έχουμε, μόνο αυτό το περιστατικό μπορούμε να “ταιριάξουμε” σε αυτήν την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου