Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Περιφέρεια Αττικής: "Θύμωσε"... ο Γ. Σγουρός (με την Ερώτηση)


Πόλεμο ανακοινώσεων προκάλεσε η ερώτηση των 31 Βουλευτών της Ν.Δ. προς την Ο. Κεφαλογιάννη με αντικείμενο το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Τον ξεκίνησε ο Γ. Σγουρός, με μία παράθεση δεκάδων χαρακτηρισμών και αφορισμών επί δικαίων και αδίκων, ανταπάντησε ο...

...βουλευτής Κ. Κατσαφάδος παραμένοντας στην ουσία και γενικά στο πνεύμα της ερώτησης και γενικώς, άρχισε μία “ωραία ατμόσφαιρα”.
Η πλήρης απάντηση του Περιφερειάρχη, εδώ και εδώ 
Η ανταπάντηση του Κ. Κατσαφάδου, εδώ . 
Εμείς από την πλευρά μας, ψύχραιμα το είδαμε ευθύς εξ’ αρχής το όλο ζήτημα και ψύχραιμα συνεχίζουμε, παρά το ερεθιστικόν του θέματος, μένοντας προς το παρόν μόνον σε δύο σημεία της απάντησης Σγουρού:
Πρώτον, στην αναφορά του ότι “μέσα από μια ανοιχτή διαβούλευση, η Περιφέρεια Αττικής, με τους ενδιαφερόμενους φορείς (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Αθηνών, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, Δήμο Αθηναίων, ΕΟΤ, Εμπορικοί Σύλλογοι της πρωτεύουσας και άλλοι), έφερε το σχετικό έργο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου και υπερψηφίστηκε”.
Αν θεωρείται “ανοικτή διαβούλευση”, μία απλή παρουσίαση-έκθεση ιδεών που έκαναν στελέχη της αναδόχου στους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών φορέων και του Δήμου Αθηναίων που επικαλείται, τότε μάλλον θα πρέπει να ανοίξει κανένα λεξικό και αυτός και οι συνεργάτες του, στο λήμμα “διαβούλευση”.
Πόσω μάλλον, όταν, ειδικά στην περίπτωση κορυφαίου ξενοδοχειακού φορέα χρειάστηκαν δύο επιστολές, άπειρα τηλεφωνήματα και αγωνιώδεις ισχυρές πιέσεις επί μήνες, μέχρι να γίνει η... “διαβούλευση”: μία επιφανειακή ενημέρωση από την ανάδοχο, που, μάλιστα, όταν της ζητήθηκε να δοθεί το σχέδιο των δράσεων για να μελετηθεί, απάντησε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι τίθεται θέμα “πνευματικών δικαιωμάτων”!!!
Αλήθεια, σε ποιον από τους φορείς αυτούς παραδόθηκε το πλήρες σχέδιο/πρόταση της εταιρείας και με τις προτεινόμενες κοστολογήσεις και πότε;
Δεύτερον, η εμμονή και επιμονή περί “πλήρους νομιμότητας” και υποβολής του στο Ελεγκτικό Συνέδριο και “ελέγχου των διαδικασιών του διαγωνισμού και της ανάθεσης στην ανάδοχο από τη Δικαιοσύνη” και “προκηρυγμένου από το 2009 προγράμματος” και “αναγκαιότητας διαφήμισης της Αττικής” άλλων τινών. Μα, ποιος τα αμφισβητεί όλα αυτά; Οι όποιες ενστάσεις και διαμαρτυρίες - οι σοβαρές τουλάχιστον - είναι για το είδος των δράσεων, τις κοστολογήσεις τους και τη διαδικασία “διαβούλευσης” με τους εμπλεκόμενους φορείς. Απλό δεν είναι;
Τέλος, το σχόλιο “η ερώτηση των 31 Βουλευτών αποτελεί αντιγραφή δημοσιευμάτων σε περιθωριακά blogs και ιστοσελίδες, όπου παρετίθεντο αποσπασματικά νούμερα προς δημιουργία εντυπώσεων”.
Αν και εφόσον - λέμε τώρα - αποδίδεται και στο Tourism Lobby ο χαρακτηρισμός αυτός, τότε η απάντηση είναι μάλλον εξαναγκαστικά απλή: 
“Περιθωριακοί”, είσαστε και φαίνεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου