Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ν. Καραχάλιος: Φάση σταθεροποίησης και αναδιοργάνωσης με ορίζοντα της "μεγάλης αντεπίθεσης" το 2014


Απλός, προσιτός και ειλικρινής – κάποιες στιγμές δε, αφοπλιστικά ειλικρινής – ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νϊκος Καραχάλιος είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους του τουρισμού. Απέφυγε ανακοινώσεις και εξαγγελίες και να εμβαθύνει σε ειδικά θέματα, προτιμώντας να...

...παραμείνει σε γενικές κατευθύνσεις, σε ανεπίσημες και σε προσωπικές σκέψεις, όπως συχνά υπογράμμιζε.
Εν ολίγοις και συνοπτικά από την όλη κουβέντα, σταχυολογούμε:
·         Με τα σχέδια για αναδιοργάνωση του ΕΟΤ να «τρέχουν» και τις υποχρεώσεις για νέο οργανόγραμμα και διοικητικό «νοικύρεμα» (και χωροταξικό μαζί), η βασική προσπάθεια του Οργανισμού ως προς την πορεία του Τουρισμού και την εικόνα της Ελλάδας στιος τουριστικές αγορές επικεντρώνεται στη σταθεροποίηση της κατάστασης. Από το 2013 θα αρχίσει να υλοποιείται η νέα επικοινωνιακή στρατηγική και η διαμόρφωση του νέου brand της χώρας.
·         Ως «ορόσημο» ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα και σε ολοκληρωμένη λειτουργική και επιχειρησιακή κατάσταση, σε όλους τους τομείς - κάτι σαν γενική αντεπίθεση του Τουρισμού, ας πούμε - έθεσε το 2014, που η Ελλάδα θα έχει ξανά την προεδρία της Κοινότητας.
·         Για τα Γραφεία Εξωτερικού, προσωπική του αίσθηση είναι ότι θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε Γραφεία marketing και προώθησης του τουριστικού προιόντος και όχι απλώς σημεία εξυπηρέτησης κοινού.
·         Παραδέχθηκε – και εμμέσως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε αναφέρει προ ημερών – ότι η επαναπροκήρυξη των θέσεων των προισταμένων των Γραφείων «πάγωσε» ενώ ήταν έτοιμη, καθώς κρίθηκε ότι η Διοίκηση χρειάζεται μία πληρέστερη εικόνα πριν προχωρήσει σε επιλογές και αποφάσεις.
·         Θέλει να δοθεί περισσότερη έμφαση και βαρύτητα στον αναπτυξιακό ρόλο του ΕΟΤ.
·         Δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ανακοινώσεις και γενικά για ένα πληρέστερο και σαφέστερο «στίγμα», γύρω στις 20 Οκτωβρίου. 
Ταύτα προς το παρόν και συνεχίζουμε ως έχουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου