Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανατροπές στην αγορά ξενοδοχειακού management, στον ορίζοντα


Η πραγματική έκταση θα φανεί από την επόμενη χρονιά, αλλά εμείς το επισημαίνουμε σήμερα και κρατήστε το. Ετοιμάζονται μεγάλλες ανατροπές και ανακατατάξεις στην ξενοδοχειακή αγορά, ως προς την ανανέωση συφωνιών management ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλες διεθνείς ή εθνικές...

...αλυσίδες διαχείρισης ξενοδοχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την περίοδο 2013 και 2014, που θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμφωνίες συνεργασίας πολλών περιπτώσεων ελληνικών ξενοδοχείων με τους διεθνείς ή εθνικούς συνεργάτες τους, καταγράφονται περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων επιθυμούν να διακόψουν τις συνεργασίες - ορισμένες από αυτές, είναι πολλών χρόνων - είτε επειδή κρίνουν ότι δεν έχουν επιτευχθεί οι προσδοκώμενοι στόχοι, είτε για λόγους κόστους.
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα στην αγορά ξενοδοχειακού management, με όξυνση του ανταγωνισμού και με καινοφανές δεδομένο, την ολοένα και εντονότερη προσπάθεια διείσδυσης στην ελληνική αγορά άλλων διεθνών αλυσίδων ή “νέων” παικτών.
Έχουμε ακούσει για δύο περιπτώσεις. Η μία αφορά δύο ξενοδοχεία ελληνικής αλυσίδας μέσου δυναμικού, με παρουσία σε Κρήτη και Β. Ελλάδα. 
Η άλλη αφορά πολύ “ηχηρά” ονόματα και αν αληθεύει ότι γίνονται κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα εκεί, τότε, αν και όταν οριστικοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις, θα μιλάμε για πολύ μεγάλη “είδηση”.
Εν αναμονή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου