Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΤ: Η υπηρεσιακή σύσκεψη είχε ένα "delight": Bob Apfel...


Οι συσκέψεις Παρασκευές απόγευμα, φαίνεται ότι μπαίνουν για τα καλά στην περί ΕΟΤ ενημερωτική μας καθημερινότητα. Τι να κάνουμε, προσαρμοζόμαστε και εμείς στις συνήθειες των διοικούντων, ιδίως όταν εμπεριέχουν ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Που πραγματικά δίνουν άλλο χρώμα σε μία συνήθη βραδιά Παρασκευής. Η αποψινή σύσκεψη στον ΕΟΤ...

...παρουσία της διοικητικής ιεραρχίας του Οργανισμού, από τους Γενικούς Διευθυντές μέχρι Τμηματάρχες, είχε ως βασικό αντικείμενο, λίγο-πολύ στο πνεύμα και των προηγούμενων αντίστοιψν συσκέψεων, τουτέστιν, τους νέους σχεδιασμούς, τους στόχους, τα οργανογράμματα και τον προγραματισμό των κινήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όλα αυτά, γενικώς αναμενόμενα και ειδικώς, ίσως και προβλεπόμενα.
Η πραγματική έκπληξη - για όσους την κατάλαβαν τουλάχιστον - ήταν ότι στη σύσκεψη παρίστατο ο Bob Apfel, συνοδευόμενος από μία ομάδα Ελλήνων και ξένων στελεχών!
Για τη διεθνή χρηματο-πιστωτική και οικονομο-επιστημονική κοινότητα, ειδικά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αλλά και στη χώρα μας, το όνομα αυτό οδηγεί σε ανόρθωση φρυδιών και ανάταση ενδιαφέροντος.
Πως βρέθηκε και τι ήθελε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ, υπό τον γενικό του γραμματεά Ν. Καραχάλιο, ο πρόεδρος της Bondholder Communications Group ή άλλως, σε ορισμένα media, ο “Mr. PSI”;
Ένας άνθρωπος που, συν τοις άλλοις και πέραν της όποιας δικαίου ή αδίκου αξιολόγησης και κρίσης ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους, είναι παθιασμένος με τον Ελληνικό Πολιτισμό;
Σας μιλάμε ειλικρινά, όπως πάντα, ενώ αρχίσαμε να διερευνούμε μάλλον με αρνητική διάθεση το όλο θέμα, αυτό που μάθαμε ύστερα από δύο-τρεις ώρες έρευνας, μας φάνηκε τόσο “σοκαριστικά” ενδιαφέρον, όσο τίποτα άλλο που έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα.
Επί τούτου και σκοπίμως, συνδυάζουμε το “σοκαριστικό” με το “ενδιαφέρον”, διότι η ιδέα που φέρει αυτός ο εξ δυσμών... “Δαναός”, είναι, δυνητικά και υπό προυποθέσεις, ένας πραγματικός “θησαυρός” και όχι απαραιτήτως, ένα εκ δόλου δώρο.
Βεβαίως, από αρχαιοτάτων χρόνων, η εμπειρία ορίζει ότι κάθε "θησαυρός", όταν σπένδεται ως "δώρο", απαιτεί σωφροσύνη και σοφία και ως προς την αποδοχή και ως προς τον χειρισμό του. 
Ωστόσο, δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα τώρα. Όχι τόσο επειδή δεσμευόμαστε, όσο επειδή χρειαζόμαστε και εμείς χρόνο για να αξιαλογήσουμε πληρέστερα και ενδελεχέστερα, τα εισερχόμενα.
Και ας “χάσουμε” τη μετάδοση μίας πληροφορίας που αν, τελικά, εξελιχθεί σε επίπεδο “ειδησης”, πιστέψτε μας, θα κάνει πολύ μεγάλη αίσθηση.
Και θόρυβο, βεβαίως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου