Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γραφεία Εξωτερικού: Παράταση αποσπάσεων και προσωρινές λύσεις... μέχρι νεωτέρας


- Η περίπτωση της Ρωσίας

Με παρατάσεις αποσπάσεων, όπου μπορεί να γίνει αυτό και με άλλες προσωρινές λύσεις (ανάθεση παράλληλων καθηκόντων κ.λ.π) προκειμένου να μην μένουν “ακέφαλα” αλλά και... “άφραγκα” πολλά από τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ επιχειρείται η κάλυψη των κενών που προκύπτουν...

...λόγω της καθυστέρησης στην αναμόρφωση του “χάρτη” των Γραφείων και στη στελέχωσή τους.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουμε αποκαλύψει όλα τα στάδια της διαδικασίας που οδήγησαν τελικά, την περασμένη εβδομάδα σε “πάγωμα” της επαναπροκήρυξης των θέσεων των Προισταμένων σε περίπου 19 Γραφεία, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν λήξει και οι αποσπάσεις των Προισταμένων που προέρχονταν από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου (διάρκειας ενός έτους) και των στελεχών που ανήκουν στον ΕΟΤ αλλά και ορισμένες που δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθούν για άλλους δημοσιονομικούς λόγους.
Θέτοντας το θέμα χθες στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ν. Καραχάλιο, λάβαμε την απάντηση ότι κρίθηκε πως η νέα Διοίκηση χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για το θέμα.
Αυτό σημαίνει μία καθυστέρηση απροσδιορίστου χρονικού διαστήματος, αν και φαίνεται ότι οι οριστικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Ούτως ή άλλως, άρχισαν να υπογράφονται, ήδη, παρατάσεις των αποσπάσεων σε ορισμένες αγορές, όπως το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Αυστραλία κ.α. καθώς και το πλέον κρίσιμο, αυτήν την περίοδο πρόβλημα της Ρωσίας.
Ειδικά ως προς το τελευταίο, υπεγράφη η παράταση δύο μηνών της θητείας του Π. Μούρμα στη Μόσχα και μάλιστα με ολόκληρο ειδικό σκεπτικό, το οποίο στη συγκεκριμένη απόφαση, κρίνει απόλυτα αναγκαία την παράταση της απόσπασης, “καθώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική αυτή τη στιγμή λύση” αφενός μεν λόγω της διοργάνωσης αυτές τις μερες της πολύ σημαντικής έκθεσης της Αγ. Πετρούπολης, στην οποία έχει προγραμματιστεί δυναμική συμμετοχή του ΕΟΤ και πραγματοποίηση σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών συνδιαφήμισης με tour operators.  
Βέβαια, για να θίξουμε και τον όλο παραλογισμό του συστήματος,  ο άνθρωπος αυτός είχε ειδοποιηθεί εγράφως στις 30 Αυγούστου, να επιστρέψει στην Κεντρική Υπηρεσία καθώς η απόσπασή του λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου και να καταθέσει και το διπλωματικό του διαβατήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου