Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Της Ημέρας: Η Άνγκελα, τα gunships στη Σούδα, η "σκοτεινή" 15η Οκτωβρίου και άλλα παλαβά(;)


Αγαπητό μου lobby,
*
τώρα που βραδιάζει και νωρίς, πλακώνουν τα τηλέφωνα και τα skype νωρίτερα και οι info junkies και άλλοι μυστήριοι κύκλοι τους οποίους συναναστρέφομαι. Κατ’ αρχάς, συμφωνήσαμε ότι ύστερα από δεκάδες δημοσιεύματα, άρθρα, γνώμες, “αποκαλύψεις” και “αποκλειστικές” πληροφορίες, πειστική απάντηση στο...

...τι στο καλό θέλει η Μέρκελ και έρχεται στην Αθήνα, εσπευσμένα, για έξι ώρες, μέσα στον “κακό χαμό” και στο αρνητικό κλίμα, δεν βρήκαμε ακόμα.
Ούτε για τον ιδιαίτερο συμβολισμό, ούτε για τον πραγματικό λόγο αυτής της επίσκεψης.
Πλην του άρθρου φίλου μου του Σταύρου, στο protagon, που σε κάνει και γελάς, τουλάχιστον, αλλά άμα το καλοσκεφτεί κανείς είναι λιγότερο ειρωνικό και σατιρικό από όσο θέλει να του βγει...
Από την άλλη, οι τρελαμένοι με τα αμυντικο-στρατηγικο-γεωοπολιτικά φίλοι μου - έχουμε και στο tourism lobby έναν τέτοιον - επιμένουν ότι κάτι “χοντρό” ετοιμάζεται ή αναμένεται προς Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο μεριά.
“Προ ημερών”, μου λένε, “γέμισε η Σούδα, στα Χανιά, από αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά και gunships, MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130U”, άρχισαν να μου αραδιάζουν τύπους και κωδικούς (gunships από ό,τι κατάλαβα αποκαλούν μεταγωγικά αεροπλάνα, σαν τα “Ηρακλής” τα δικά μας εξοπλισμένα σαν αστακοί) ενώ στην αεροπορική βάση Moron στην Ισπανία, εμφανίστηκαν πριν από δέκα μέρες, δύο σμήνη F-18 του Marine Corps (των Πεζοναυτών, ντε) και λίγο νωρίτερα είχαν περάσει και ένα σμήνος από αυτά τα υπερσύγχρονα τα F-22 Raptor.
Μετά, οι Γάλλοι, λέει, έχουν στείλει ειδικές δυνάμεις υποτίθεται στο Μάλι, κάτω από την Αλγερία και οι Ιταλοί αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συστηματικά περιοχές της Κυρηναϊκής, στη Λιβύη, “φάτσα” κάτω από την Κρήτη.
Επίσης, οι Βρετανοί κάνουν ασκήσεις “απομάκρυνσης πολιτών εκτάκτου ανάγκης” στην ανατολική Μεσόγειο, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει και αυτοί αεροναυτικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή και στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ την επόμενη εβδομάδα, σε Περσικό Κόλπο και Αραβική Θάλασσα θα... “συνευρεθούν” τρία “Aircraft Carrier Battle Groups”, δηλαδή ομάδες πολεμικών σκαφών με ισάριθμα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ!
Μιλάμε για πολύ fire power, όπως λένε και οι κολλητοί μου.
Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος: Σύμφωνα με τους τρελούς μου φίλους, από άποψη επιχειρήσεων, λέει, αν είναι να γίνει κάτι, τότε η πιο ιδανική περίοδος είναι 15-16 Οκτωβρίου. Γιατί; Γιατί είναι οι δύο βραδιές πριν την Νέα Σελήνη που επικρατεί απόλυτο σκοτάδι...  
Τι ακούει και μαθαίνει κανείς βραδιάτικα...
Με αγάπη (πολυβολική)
angel











* The Nightmare, 1781, Henry Fuseli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου