Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στο America η Ο. Κεφαλογιάννη...


-...με την σκέψη της, σε σχέδιο ολοκληρωμένης επαναπροσέγγισης της σύνθετης αμερικανικής αγοράς


Μετά τις προς Εγγύ και Μέση Ανατολή, υπέρ ελληνικού τουρισμού αναζητήσεις, τώρα στρεφόμαστε προς Δυσμάς. Για τις ΗΠΑ, τη Ν. Υόρκη, πετάει αυτή τη στιγμή η υπουργός Όλγα, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ουGreek Investment Forum, που...
 
...διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Αμερικανο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.
Θα μιλήσει με θέμα «Ο Τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα». Κατά την διάρκεια της παραμονής της στις ΗΠΑ, η υπουργός  θα έχει σειρά επαφών, με υποψήφιους ξένους  επενδυτές και παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας. 
Επίσης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους Τour Operators, ενώ θα παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, με σκοπό την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. 
Η επίσκεψη αυτή βέβαια, είναι κυρίως διερευνητικού χαρακτήρα - θέλει, μαθαίνουμε να σχηματίσει και ιδία άποψη για το Γραφείο του ΕΟΤ εκεί, υπό την έννοια ότι έχουν γίνει τόσα παράπονα και τόσες αρνητικές επισημάνσεις για τον τρόπο λειτουργίας του, που προφανώς χρειάζεται και μία "αυτοψία", για να το πούμε λίγο κομψά...- καθώς το κεφάλαιο "Αμερική", φαίνεται να κατακτά ξεχωριστή θέση στον σχεδιασμό του υπουργείου και του ΕΟΤ για το επόμενο διάστημα.
Και μακάρι να είναι έτσι και πράγματι να σχεδιάζεται ολοκληρωμένη και μελετημένη επαναπροσέγγιση της πολυσύνθετης και πολυδιάστασης αμερικανικής αγοράς, διότι η ζημιά που υφίσταται την τελευταία τριετία ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ μεγάλη και με πλέον πρόσφατο παράδειγμα το γεγονός ότι σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ απευθείας πτήση από τους κόμβους των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες μας, στις ΗΠΑ επρόκειτο να μεταβεί αύριο και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος (που έχει γράψει και αυτός τη δική του προσωπική ιστορία στις ΗΠΑ) και υπήρχε μάλιστα και μία σκέψη να ταξιδέψει και ως το Las Vegas για να παραστεί στη μεγάλη διεθνή έκθεση επαγγελματικού τουρισμού IMEX που διοργανώνεται εκεί αυτές τις μέρες και στην οποία συμμετέχει ο ΕΟΤ.
Μέχρι και σήμερα το πρωί, πάντως, το ενδεχόμενο αυτό ήταν "ανοικτό"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου