Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ν. Υόρκη: "Περίεργο" το κλίμα για Ελλάδα, αλλά μπορεί να αλλάξει...


Μπορεί το γενικότερο κλίμα για την Ελλάδα στη Ν. Υόρκη να αναφέρεται ως “περίεργο” ή... “κάπως”, όπως μας μεταφέρουν και μας περιγράφουν από πρώτο χέρι, ωστόσο, η παρουσία των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης αυτές τις μέρες - εμείς ασχολούμαστε μόνον με την υπουργό Όλγα, εκτός αν προκύψει κάτι έκτακτο για τους υπόλοιπους- είναι...

...αρκετά θερμό και φιλικό.
Οι πρώτες συναντήσεις ξεκίνησαν, πριν τις εργασίες του Greek Investment Forum, αργότερα θα παραχωρηθεί μία συνέντευξη τύπου όλων των συμμετεχόντων και μετά το forum ξεκινάει ένας μίνι-μαραθώνιος συναντήσεων και επαφών, με Ομογένεια, προέδρους και αντιπροσώπους ελληνοαμερικανικών φορέων, παράγοντες και στελέχη της αμερικανικής τουριστικής αγοράς, ταξιδιωτικούς πράκτορες - στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν μεγάλοι tour operators, με την έννοια, τη δομή και τα μεγέθη, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως τους ξέρουμε στην Ευρώπη - στελέχη επιχειρήσεων, εκπροσώπους media και δημοσιογράφους.  
Τέλος, θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής ( σοφόν...).
Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ» και διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Κατά τη δική μας άποψη, σημαντική και χρήσιμη, βέβαια, η συμμετοχή των υπουργών, υφυπουργών και λοιπών στο forum, αλλά πιο ουσιαστικά αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένουμε από τις συναντήσεις και τις επαφές, ως μία πρώτη  επανεμφάνιση Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. 
Έβγαλε το ΑΠΕ ένα πρώτο “report” και δόθηκε και μία πρώτη συνέντευξη στον “Εθνικό Κήρυκα”, εδώ 
Στη Ν. Υόρκη μετέβη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος θα συνοδεύσει την υπουργό σε κάποιες από τις συναντήσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Law Vegas, όπου διοργανώνεται η μεγάλη διεθνής έκθεση MICE, ΙΜΕΧ USA, όπου συμμετέχει και ο ΕΟΤ.
Ελπίζουμε, καλύτερα από το περυσινό "φιάσκο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου