Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τι είναι τέσσερις αιώνες ρύθμιση, μπροστά στην αιωνιότητα;


Από τα θέματα της ημέρας η είδηση ότι ένας μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ φαίνεται να επέτυχε διακανονισμό με τον οποίον θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη του σε 4.700 δόσεις μέχρι το... 2404. Σε αντίθεση...

...με τα εκατοντάδες σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για αυτήν τη ρύθμιση, εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν “θρίαμβο” αισιοδοξίας και πίστης, μέσα στο μίζερο περιβάλλον που ζούμε.
Ο οφειλέτης, από τη μία πλευρά, αντιπροσωπεύει ένα υπόδειγμα επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας το πιο φιλόδοξο business plan όλων των εποχών, αφού ισχυρίζεται ότι η επιχείρησή του θα λειτουργεί άλλα περίπου 400 χρόνια!
Ο υπάλληλος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και οι ανώτεροί του, από την άλλη, επέδειξαν θαυμαστή  προσήλωση στο καθήκον τους, επιβεβαιώνοντας δια της σφραγίδας τους, αφενός μεν ότι αποδέχονται την πρόβλεψη βιωσιμότητας του οφειλέτη, αφετέρου δε περιποιούν τιμή μεγίστη στην Υπηρεσία τους, προεξοφλώντας ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνεχίσει να υπάρχει για τέσσερις, ακόμα, αιώνες...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου