Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Visa: Ο "πόλεμος" Ρωσίας- Ε.Ε. που μας έχει διαφύγει...


- Η Ρωσία απειλεί για υποχρεωτική visa στα πληρώματα αεροσκαφών από Ε.Ε. από 1η Νοεμβρίου!

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ανταγωνίστριες να κάνουμε σχέδια και προγραμματισμούς  για βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων, ακροβατώντας στα όρια της Συνθήκης Σέγκεν, φαίνεται, όμως, ότι μας διαφεύγει μία πολύ σοβαρή και καθοριστική εξέλιξη: Η σχέση της Ρωσίας με την Ε.Ε. επ’ αυτού του ζητήματος...

...φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη φάση με τη Ρωσία, να εκδηλώνει πλέον ανοικτά τη δυσαρέσκειά της και ακόμα και να απειλεί με περιοριστικά μέτρα!
Δεν έχει λάβει τη δέουσα δημοσιότητα ακόμα, η στάση της ρωσικής κυβέρνησης που απειλεί από την 1η Νοεμβρίου να επαναφέρει σε πλήρη ισχύ την υποχρεωτική έκδοσης βίζας (η υποχρέωση υφίσταται απλώς η διαδικασία είναι "τυπική" και σύντομη) για τα πληρώματα των αεροσκαφών από την ΕΕ, για τα οποία μέχρι στιγμής ισχύει μορατόριουμ!
Το θέμα αυτό προέκυψε μετά την άτυπη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν Άστον, και τους 27 υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ.
Η ρωσική πλευρά έθεσε θέμα για την άνιση μεταχείριση Ρώσων επισήμων και άλλων ειδικών ομάδων σε σύγκριση με αντίστοιχα στελέχη της Ουκρανίας, που τυγχάνουν πολύ πιο ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις visa και ζήτησε εξηγήσεις οι οποίες, όμως, δεν δόθηκαν.
Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και τι θα πει επ’ αυτού ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τον Τουρισμού Antonio Tajani, σήμερα που θα βρίσκεται στη χώρα μας, θα δώσει συνέντευξη τύπου αλλά θα μιλήσει το βράδυ και στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου