Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η "ρήτρα ευρώ" στην ατζέντα της συνάντησης Ο. Κεφαλογιάννη- E. Burgbacher


Με λίαν ενδιαφέρουσα ατζέντα, συναντάνται σε λίγο στο Βερολίνο με τον υφυπουργό Οικονομίας και αρμόδιο για τον Τουρισμό της Γερμανίας, Ernst Burgbacher η υπουργός Όλγα, ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή της στη Γερμανία. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν θα είναι και η πρακτική πολλών tour operators να εντάξουν...

...”ρήτρα ευρώ” στα συμβόλαια και στις συμφωνίες τους με τους έλληνες ξενοδόχους, ζήτημα που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων και που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο “αγκάθι” στις επιχειρηματικές τους σχέσεις.
Όπως αποκαλύπταμε προ ημερών, η Ο. Κεφαλογιάννη είχε θέσει το θέμα αυτό με επιστολή της στον Burgbacher. 
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι απαντώντας στην επιστολή της, ο Γερμανός υφυπουργός, διευκρίνισε, ως ήταν υποχρεωμένος σε επίσημη πολιτική γλώσσα,  ότι “η ρύθμιση συμβατικών επιχειρηματικών συναλλαγών και η συμφωνία των όρων των συμβολαίων τους έγκειται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των εκάστοτε συμβαλλομένων μελών” και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει ή και να επηρρεάζει τις συμφωνίες που συνάπτουν οι γερμανοί διοργανωτές ταξιδιών με έλληνες εταίρους τους, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε “με μια μη αποδεκτή παρέμβαση στην ελεύθερη επιχειρηματική βούληση αντιβαίνοντας τους κανόνες ανταγωνισμού”.
Ωστόσο, αποδέχθηκε, το θέμα αυτό να ενταχθεί στην ατζέντα της σημερινής συνάντησής τους προς συζήτηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, στην απαντητική επιστολή του, ο Γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει στην Ο. Κεφαλογιάννη ότι παρά τα όσα προβλήματα, η Ελλάδα συνεχίζει να ανήκει στους πλέον αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών και ως εκ τούτου, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και οι γερμανικοί τουριστικοί φορείς ανέλαβαν μια σειρά από πρωτοβουλίες για την περαιτέρω στήριξη του τουρισμού στην Ελλάδα. 
Ευελπιστώ ότι η διμερής ομάδα εργασίας για τον τουρισμό, η οποία συγκλήθηκε τον Ιούνιο του 2011 και εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2012 και αποτελείται από
εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και των δύο χωρών, θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες της”, τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου