Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

«Σκάβουν»… χαρακώματα στον ΕΟΤ;

Χαμηλής… εκκίνησης προβλέπεται αυτή η εβδομάδα, ιδίως για τον δημόσιο τομέα, αν και αρκετοί επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν με άγριες διαθέσεις... 

Στον ΕΟΤ ειδικά, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης για μετακινήσεις υπαλλήλων ένθεν κακείθεν διευθύνσεων και τμημάτων, το κλίμα που επικρατεί μόνο ως «χριστιανικό» ή «αναστάσιμο» δεν περιγράφεται!
Όπως πληροφορηθήκαμε και σας το μεταφέραμε αμέσως (εδώ), ο πρόεδρος του Οργανισμού, ο κ. Κανελλόπουλος, αποφάσισε την Μ. Τετάρτη, μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται ευρύτερα γνωστές οι μετακινήσεις να κάνει και… γραπτή «παρέμβαση» με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα. Ωστόσο, μάλλον έριξε «λάδι στη φωτιά» και η συνέχεια αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Στους διαδρόμους και στα κλιμακοστάσια του ΕΟΤ, συζητείται εντόνως ότι άνοιξε ένα «μεγάλο μέτωπο» στον Οργανισμό, το οποίο είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι «θύματα» και «απώλειες;» θα έχει και για ποια πλευρά. Και μιλάμε για ένα «μέτωπο» στο οποίο εύκολα μπορούν να μπλεχθούν πολιτικά, κομματικά, συνδικαλιστικά και άλλης φύσεως και χαρακτήρος ζητήματα…
Κάποιοι μιλούν για «αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως» και «ψευδοκομματικές σκοπιμότητες», άλλοι κάνουν λόγο για «κυκλώματα που έσπασαν» και «συμφέροντα που θίχθηκαν», τρίτοι απειλούν με «αποκάλυψη στοιχείων» κοκ. Σαν να στήνονται τα οπλοστάσια και να συγκεντρώνονται τα εφόδια στα… χαρακώματα, δηλαδή!Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι πέρασαν τις τελευταίες μέρες ψάχνοντας αρχεία και παλαιότερα πεπραγμένα ή ρωτώντας δεξιά και αριστερά «έμπιστους και γνωρίζοντες» περί προσώπων και πραγμάτων. Ούτε είναι τυχαίο ότι για τις τελευταίες εξελίξεις στον Οργανισμό έχουν ενημερωθεί διεξοδικά υψηλότερα πολιτικά στελέχη και της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ενδιαφέρον και μάλλον ασύνηθες την πολιτική μας πραγματικότητα, είναι ότι, όπως μαθαίνουμε, δείχνουν και σχεδόν ανάλογο «βαθμό ενόχλησης» από τις κινήσεις του προέδρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου