Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Νορβηγία: "Κρατάει" τα πρωτεία και με αύξηση, η Ελλάδα στα charter


Να και μία θετική εξέλιξη, γιατί έρχουμε αρχίσει και ανησυχούμε με αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε για την πλειονότητα των αγορών προέλευσης αυτό το διάστημα. Η Ελλάδα διατηρεί και αυξάνει τη δυναμική της στην αγορά της Νορβηγίας, σε αντίθεση με τις άλλες σκανδιναβικές αγορές καθώς...
 
σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν για τον αριθμό των κρατήσεων σε πτήσεις charter για τη νέα θερινή περίοδο, η χώρα μας συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ποσοστό αύξησης 10%.
Μεγαλύτερες αυξήσεις βέβαια, εμφανίζουν η Ισπανία και η Ιταλία, με 19% και 17% αντίστοιχα. Ειδικά για την Ισπανία, η αύξηση που καταγράφεται είναι πολύ μεγάλη και καταμαρτυρεί την στοχευμένη στρατηγική διείσδυσης που επιχειρεί στην συγκεκριμένη αγορά την τελευταία διετία.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία που προέρχονται από τους μεγάλους tour operators, η κατάσταση μέχρι σήμερα, έχει ως εξής:
1. Hellas   280.000  +10%
2. Tyrkia   271.000   +6%   
3. Spania  139.000  +19%    
4. Kypros   45.000   +8%     
5. Bulgaria  41.000  +1%     
6. Egypt     13.000   -8%  
7. Italia       6.000   +17%  
Δημοφιλέστερος προορισμός μέχρι στιγμής αναδεικνύεται η Αττάλεια και ακολουθούν η Κρήτη, η Μαγιόρκα, η Ρόδος και η Κύπρος.
Επισημαίνουμε ότι στη Νορβηγία υπάρχει εδώ και καιρό συστηματική και μόνιμη ελληνική παρουσία, ως προς την προβολή και προώθηση ελληνικών προορισμών, τουριστικών επιχειρήσεων και προιόντων, μέσω του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου της North Events στο Όσλο.
Παρουσία που φαίνεται ότι συνεισφέρει το “κάτι τι” της στην καλλιέργεια αλλά και “επιβράβευση” του ενδιαφέροντος των Νορβηγών για την Ελλάδα και ειδικά για την Κρήτη και τα Χανιά που βρίσκονται υψηλότερα στις προτιμήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου