Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

"Δεκανίκι" στην αγορά, οι Λίβυοι... τραυματίες (και συγγενείς)!


Επανερχόμαστε: Μέσα σε όλη τη μιζέρια, τις δυσκολίες και τις προβληματικές καταστάσεις, τι σώζει κάπως την κατάσταση, έστω εν μέρει και κυρίως ως προς τις εντυπώσεις; Μα φυσικά, ο Λιβυκός παράγων! Ακούγεται παράξενο αλλά το μόνο “χρήμα” που ρέει ακατάπαυστα στην τουριστική αγορά...

...της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου και εσχάτως και της Κρήτης και άλλων πόλεων στη Β. Ελλάδα, αυτήν την περίοδο είναι τα χιλιάδες ευρώ των Λίβυων τραυματιών και των συγγενών τους! Να θυμίσουμε ότι το tourism lobby είχε φέρει στη δημοσιότητα το θέμα, δίνοντας την πρώτη σφαιρική εικόνα .
Μας μεταφέρουν περιστατικά που πραγματικά θυμίζουν την “κάθοδο” των πρώτων Ρώσων λεφτάδων στα θέρετρα της χώρας μας προ δεκαετίας και πλέον. 
Τις τελευταίες μέρες, η Ερμού και η Πανεπιστημίου - όπως πρωτύτερα η Τσιμισκή και η Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη - έχουν γεμίσει με Λίβυους που “σηκώνουν” ό,τι τους αρέσει από τα καταστήματα. Αν δείτε κάτι τύπους με πατερίτσες ή γύψους και επιδέσμους να σέρνουν 10-15 σακκούλες ο καθένας, να ξέρετε ότι πιθανότατα είναι Λίβυοι ενταγμένοι στο... πρόγραμμα νοσηλείας αποθεραπείας και αποκατάστασης. 
Το Media Markt στην Λ. Συγγρού, υπέστη προσφάτως “επιδρομή” που άφησε άδεια ράφια σε συγκεκριμένα ηλεκτρονικά προιόντα. Γνωστά εμπορικά καταστήματα του Κέντρου και σε άλλες περιοχές βιώνουν καταστάσεις... Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέραν του ότι όλα τα έξοδα εντός νοσοκομείου και  ξενοδοχείου καλύπτονται από τη Λιβυκή κυβέρνηση, κάθε τραυματίας ή νοσηλευόμενος δικαιούται περί τα 500 ευρώ την εβδομάδα (!) και κάθε συνοδό μέλος - υπάρχει περιορισμός στον αριθμό αλλά δεν ξέρουμε λεπτομέρειες - από 200 ευρώ την εβδομάδα (!!).
Ένα πρόβλημα, υπάρχει μόνο. Σε λίγες εβδομάδες αρχίζουν τα charter από το Ισραήλ και αρκετοί ξενοδόχοι έχουν... θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου