Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα δύο "τουριστικά" επενδυτικά σχέδια που πάνε... Βουλή


Ενθουσιασμό στην Πάτρα προκαλεί η επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις και προωθεί στη Βουλή  προς έγκριση το έργο για το Αυτοκινητοδρόμιο στη Χαλανδρίτσα, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια της...

...οικογένειας Μαντωνανάκη στην Ελούντα (ουσιαστικά πρόκειται για τρεις επενδύσεις σε μία).
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υφυπουργού Μηταράκη, τα δύο από τα τρία επενδυτικά σχέδια που είχαν μπλοκάρει στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο είναι:
  • Το σχέδιο της επιχείρησης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκατ. ευρώ.
  • Το σχέδιο της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κ.λπ., συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκατ. ευρώ.
Ειδικά η επένδυση της Πάτρας, είναι ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που, παρά την στήριξη και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπεσε  «θύμα» της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και προφανώς και άλλων σκοπιμοτήτων, παλεύοντας επί δεκαετίες να περάσει στη φάση της υλοποίησης.
Το ότι θεωρείται βέβαιη η ένταξη του αυτοκινητοδρομίου, όταν με το καλό κατασκευαστεί, στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Formula 1 είναι φυσικά κάτι που απομένει να «κλειστεί».
Το αυτοκινητοδρόμιο θα διαθέτει προδιαγραφές FIA και FIM. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της F1, των MotoGP, του WTCC, των Superbikes, αγώνες αντοχής ή και δοκιμές εξέλιξης.
Όσο για τα επενδυτικά σχέδια της «Ήλιος Α.Ε.» στην Ελούντα, υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον παρασκήνιο, υπάρχουν και κάποιες επιφυλάξεις από ορισμένες πλευρές και θα πρέπει να επανέλθουμε.
Τέλος για τα άλλα τέσσερα επενδυτικά σχέδια που επανεξετάζονται, αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι τα δύο αφορούν σε νησιά και τα άλλα δύο με τουριστική ανάπτυξη μεγάλων εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου