Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Έσοδα: + 1,345 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, στο 9μηνο

Αύξηση 14,4% στο εννεάμηνο και κατά 17,3% τον Σεπτέμβριο, εμφάνισαν οι εισπράξεις από τις ταξιδιωτικές δαπάνες μη κατοίκων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ΤτΕ. Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα…




…Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ο τουρισμός συνεισέφερε 1,345 δισ. ευρώ περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 
Ειδικότερα, στο 9μηνο, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 14,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (αντανακλώντας αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 15,2%, σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν κατά 3,9% (Επισημαίνεται ότι, οι ταξιδιωτικές δαπάνες μη κατοίκων στην Ελλάδα, κατά την εξεταζόμενη περίοδο, δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία της κρουαζιέρας, τα οποία δεν καταγράφονται στην Έρευνα Συνόρων, για τη χρονική περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2013 και τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα). 
Η βελτίωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ήταν η σημαντικότερη θετική εξέλιξη του Σεπτεμβρίου, λόγω της ανόδου των τουριστικών εισπράξεων κατά 17,3%, αντανακλώντας αυξημένες αφίξεις κατά 17,5% (Επισημαίνεται ότι, οι ταξιδιωτικές δαπάνες μη κατοίκων στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο 2013 δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία της κρουαζιέρας, τα οποία δεν καταγράφονται στην Έρευνα Συνόρων και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα). 

Νεότερα με την ανακοίνωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου