Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΤ: Κονδύλι 16 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών

Άλλο ένα μεγάλο “πακέτο”, το τέταρτο αυτής της χρονιάς, ύψους 16 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΤ,  εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και από το υπουργείο Τουρισμού. Μετά…




…τα περίπου 24 εκατ. που δεσμεύτηκαν από τις αρχές του έτους για εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών του Οργανισμού για τα προγράμματα “Τουρισμός για ΄Ολους”, για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών λεωφορείων, προμηθευτές κ.λπ., το νέο κονδύλι αφορά σε οφειλές από δράσεις διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. 
Θυμίζουμε ότι το σύνολο των οφειλών του ΕΟΤ, λογιστικά, ξεπερνούσε τα 42 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, επειδή πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή τους, είτε επειδή λείπουν απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε επειδή εντοπίστηκαν άλλου είδους κενά και ζητήματα, η σχετική διαδικασία επανεξέτασης κάθε περίπτωσης προκειμένου να εξακριβωθεί η νομιμότητα και η πληρότητα των σχετικών φακέλων ολοκληρώνεται σταδιακά.
Υπάρχουν δε και περιπτώσεις μεγάλων ποσών που οφείλονται σε εταιρείες, κυρίως διαφημιστικές, οι οποίες είτε… δεν λειτουργούν πια, είτε βρίσκονται υπό το άρθρο 99.
Με τις καταστάσεις που ενέκρινε το δ.σ. του Οργανισμού, πάντως, το υπόλοιπο των οφειλών του Οργανισμού περιορίζεται πια σημαντικά ενώ για τις περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα στην εξόφλησή τους, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση.
Βεβαίως και για να είμαστε ακριβείς και ειλικρινείς, το πότε θα καταβληθούν όλα αυτά τα ποσά, είναι ένα άλλο ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου