Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"Αστοχίες" και "έλλειψη γνώσης της πραγματικότητας" καταλογίζει το ΞΕΕ στον ΟΟΣΑ



«Είναι προφανές ότι στην προσπάθεια του ΟΟΣΑ να καταθέσει προτάσεις για το σύνολο της εθνικής οικονομίας, έχουν υπάρξει και αστοχίες, λόγω ελλείψεως γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας» αναφέρει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο σχετικά με τις προτάσεις οι οποίες αναφέρονται στον τουρισμό και εν μέρει και στο ΞΕΕ.



«Δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια σύνταξης της μελέτης, εμείς, ουδέποτε κληθήκαμε -σε αντίθεση με άλλους φορείς- να συζητήσουμε, να υποστηρίξουμε ή να υποβοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως τονίζει το Επιμελητήριο, είναι σαφές σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου ότι τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν τις ρίζες τους στην υπερφορολόγηση, στα κάθε λογής χαράτσια και στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας. «Δεν επιλύονται, συνεπώς, με γραφειοκρατικού τύπου μέτρα, όπως αυτά που προτείνει ο ΟΟΣΑ, που μόνο ως στάχτη στα μάτια για τη διαιώνιση του προβλήματος μπορεί να εκληφθούν, αλλά απαιτούν ουσιαστικές τομές και αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον κλάδο, ζητήματα για τα οποία το Ξ.Ε.Ε. πιέζει και εργάζεται καθημερινά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Είναι επίσης σαφές, ότι σε έναν κλάδο όπως ο τουρισμός που φέτος έδειξε ότι έχει τη δυναμική να φέρει την ελληνική οικονομία μπροστά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η οποιαδήποτε αλλαγή στο θεσμικό ή επιχειρηματικό πλαίσιο ελλοχεύει ανεξέλεγκτους κινδύνους. Ελπίζουμε οι δυο αυτές επισημάνσεις να είναι εξίσου σαφείς και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει και τον τελικό λόγο σχετικά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Για να ξέρουμε και για τι μιλάμε, στην έκθεση του ΟΟΣΑ υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τον Τουρισμό όπου εξετάζονται το ισχύον νομικό καθεστώς, τυχόν περιορισμοί και άλλες θεσμικές και νομοθετικές παράμετροι σε τομείς όπως οι μεταφορές, η κρουαζιέρα, οι ενοικιάσεις οχημάτων με οδηγό, η ακτοπλοία, τα τουριστικά γραφεία και οι οργανώσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων και άλλα πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων ακόμα και ρυθμίσεις – «προνομιακές» - για τα τουριστικά δημόσια ακίνητα (ΕΤΑΔ κ.λπ.), τον χρόνο εκμίσθωσης των ιαματικών πηγών κ.λπ..
Ειδικά για το ΞΕΕ γίνονται κάποιες αναφορές ως προς το θέμα της δήλωσης των τιμών των ξενοδοχείων αλλά και ως προς την εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο του (μέτοχοι και όχι διευθυντές) και για το υποχρεωτικό της συνδρομής σε αυτό, σε συνάρτηση με την απόκτηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.
Την Έκθεση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και το διάβασμα ξεκινάει από τη σελίδα 181.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου