Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Όμιλος Mouzenidis: Χρονιά μεγάλων στρατηγικών κινήσεων το 2014


- Στο στάδιο της αδειοδότησης η Ellinair
- Είσοδος στον ιατρικό τουρισμό με σημαντικές συμφωνίες
- Πρόβλεψη για πάνω από 500.000 πελάτες το 2014

Τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας ellinair, δυναμική διείσδυση στον ιατρικό τουρισμό, επέκταση του δικτύου Γραφείων στο εξωτερικό, καινούρια προιόντα και υπηρεσίες καθώς αναβάθμιση του on line συστήματος κρατήσεων, περιλαμβάνει η στρατηγική του Τουριστικού Οργανισμού Mouzenidis Travel, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά...



...στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμμετοχή του Ομίλου Mouzenidis στην έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση του πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων του Ομίλου Mouzenidis καθώς και των προγραμμάτων εξερχόμενου τουρισμού, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης σε μία κατάμεστη, από τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, εκπρόσωπους αεροπορικών εταιρειών, ξενοδόχους και τουριστικούς παράγοντες του συνεδριακού κέντρου Νικόλαος Γερμανός στις εγκαταστάσεις της Helexpo.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εβγένι Πισαρέφσκι, υφυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιος για τον Τουρισμό, ο οποίος παρουσίασε τον προορισμό της Ρωσίας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην σταθερά ανοδική τάση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα του, από την Ελλάδα, που φέτος κατέγραψε αύξηση της τάξης του 35%.
Το 2013, ο αριθμός πελατών που θα διακινήσει ο Όμιλος Mouzenidis, συνολικά μέχρι το τέλος του έτους,  αναμένεται να ξεπεράσει τις 400.000. Για την περίοδο του 2014, οι εκτιμήσεις που γίνονται αυτήν τη στιγμή κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση της τάξης του 35%, δηλαδή προβλέπεται ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ το επίπεδο των 500.000 πελατών.
Στα νέα σχέδια του Ομίλου Mouzenidis ξεχωρίζουν: 
Η Ellinair 
Είναι η νέα αεροπορική εταιρεία που θα ξεκινήσει τις πτήσεις της από το καλοκαίρι του 2014 προς την Ρωσία – Ουκρανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ειδικά με
τακτικές πτήσεις για όλο τον χρόνο προς την Ρωσία & Ουκρανία, αρχικά με αεροσκάφη RJ85 και αργότερα και με Airbus
Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και της εξασφάλισης των απαραίτητων πιστοποιητικών πτητικού έργου, θα έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και με πλήρως καταρτισμένο προσωπικό που ήδη επιλέγεται, θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών από αυτές τις χώρες και από την Ελλάδα. 
Η Grekomed 
Το υπό σύσταση τμήμα του ομίλου, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας σε συνδυασμό με ταξιδιωτικές υπηρεσίες, από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Mouzenidis προς την Ελλάδα και αντίστροφα. Ήδη, ο Όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με σημαντικούς ομίλους της αγοράς για τη σύναψη συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα αυτόν. 
Η Επέκταση του Δικτύου Γραφείων 
Ανακοινώθηκε το άνοιγμα άλλων τεσσάρων νέων γραφείων αποκλειστικών συνεργατών. Έτσι, ο όμιλος θα διαθέτει από το 2014,  80 γραφεία στο δίκτυο αποκλειστικών του συνεργατών σε 60 πόλεις του εξωτερικού, σε εννέα διαφορετικά κράτη, όλα υπό το brand name Mouzenidis Travel και θα εξυπηρετείται επίσης από τα έντεκα ιδιόκτητα γραφεία στην χώρα μας. 
Η αναβάθμιση on line συστήματος κρατήσεων 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και ο νέος εύκολος τρόπος on-line κρατήσεων στο νέο site της εταιρείας, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους πελάτες και τους τουριστικούς πράκτορες να ενημερώνονται για διαθεσιμότητα και να επιβεβαιώνουν τις κρατήσεις τους για όλες τις υπηρεσίες, όπως οικονομικά εισιτήρια στο δίκτυο των πτήσεων του Ομίλου, μεμονωμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο Μπάνσκο και γενικά, για όλες τις εκδρομές και τα προγράμματα στο εξωτερικό. 
Τα προγράμματα Εξερχόμενου Τουρισμού 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση όλων των προϊόντων του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σημειώνεται ότι το 2013 περισσότερα από 2.500 άτομα, ταξίδεψαν οργανωμένα στην Ρωσία και χώρες της κοινοπολιτείας, μέσω της Mouzenidis Travel.

Οι προσκεκλημένοι στν εκδήλωση ενημερώθηκαν για τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου αλλά και του νέου έτους για την Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και για τα προγράμματα μεμονωμένων ταξιδιών, γαμήλιων ταξιδιών και κρουαζιερών, για όλο τον κόσμο.

Αναφορές σε άλλες εταιρείες και τμήματα του Ομίλου Mouzenidis: 
Potidea Palace 
Το 4* ξενοδοχείο 232 δωματίων στην Χαλκιδική που προσφέρει ένα οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον με έντονο το Ελληνικό στοιχείο στο διάκοσμο. 
CSR Cargo 
Η εταιρεία αυτή του ομίλου δραστηριοποιείται στην μεταφορά – αποθήκευση – επισήμανση - συσκευασία & τελωνειακές υπηρεσίες …. δεμάτων, υλικού, φακέλων,  κυρίως από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πρώτη προτεραιότητα την Ρωσία αλλά και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. 
Grekodom 
Είναι μία εταιρεία real estate και διαχειρίζεται ακίνητα, εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα και τουριστικές μονάδες της βορείου Ελλάδος. Η Grekodom δραστηριοποιείται και στον τομέα των κατασκευών. 
Active-Mice 
Πρόκειται για το τμήμα που επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση Συνεδρίων, εκθέσεων, επιχειρηματικό τουρισμό και εκδηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, το 2013,  μετέφερε συνολικά 5.500 παιδιά από την Κοινοπολιτεία σε κατασκηνωτικά προγράμματα της χώρας μας με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενώ εξυπηρέτησε και 350 εταιρικά group σε προορισμούς στην Ελλάδα.. 
Solun 
Πρόκειται για το προσκυνηματικό κέντρο Ορθοδοξίας Ελλάδας, με έδρα την Θεσσαλονίκη, που εξειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών προσκυνηματικού χαρακτήρα στην χώρα μας και όχι μόνον. 
Intour 
Ένα τμήμα που ασχολείτο μέχρι πρόσφατα με τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα, άλλαξε μορφή μεγάλωσε και αυτονομήθηκε, για να εξυπηρετεί τις ολοένα και περισσότερες κρατήσεις του από όλη την κοινοπολιτεία, την Ευρώπη και βεβαίως, την Ελλάδα. 
Alfa-Mega 
Είναι το τμήμα συνώνυμο με την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους της Ρωσίας & Ουκρανίας, κατάφερε να αναπτύξει και να βοηθήσει στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, στην γραφειοκρατική εργασία, καθώς και στην εύρεση καταλύματος των υποψήφιων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. 
Parking 
Μία υπηρεσία της cargo εταιρείας του ομίλου, που αφορά όλους τους επισκέπτες του αεροδρομίου Μακεδονία. Το τμήμα αυτό ασχολείται με την σωστή οργάνωση και ενοικίαση χώρων στάθμευσης στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στους χώρους στάθμευσης 4,6 και 7.

Παρουσιάστηκαν επίσης, η εταιρεία παραγωγής κρασιού Mouzenidis Wine και το μοναδικό κελάρι – κάβα  Kava Idea, στη Χαλκιδική.

O Όμιλος Mouzenidis Group, είναι ένα μεγάλο ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα συμμετοχών, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 από τον Μπόρις Μουζενίδη και δραστηριοποιείται με επιχειρηματική αιχμή την Mouzenidis Travel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου