Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

FAA: Αίρονται οι περιορισμοί στη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις!

- Οι ΗΠΑ ανοίγουν τον δρόμο...

Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση να μην ακούμε, σύντομα, στα αεροπλάνα, αρκετή ώρα πριν την απογείωση και την προσγείωση το μήνυμα “παρακαλούμε κλείστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές…”. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν πλέον να…


…επιτρέπουν στους επιβάτες τους να χρησιμοποιούν τις φορητές τους ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablets, e-readers, smartphones, mp3/4 players κοκ, σε όλες τις φάσεις των πτήσεων, - ουσιαστικά σε επίπεδο gate-to-gate, όπως αποκαλείται - και μάλιστα προχωρά άμεσα στην έκδοση λεπτομερών οδηγιών για την εφαρμογή της απόφασής αυτής.
Τα κινητά τηλέφωνα φυσικά θα παραμένουν απενεργοποιημένα ή σε λειτουργία flight mode, αλλά με ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν ασύρματη σύνδεση στο internet κατά τη διάρκεια των πτήσεων, η προσβαση σε email ή σε παρόχους επικοινωνίας μέσω internet, θα είναι εφικτή.
Η απόφαση της FAA θεωρείται “σταθμός” στην ιστορία των αερομεταφορών και είναι σαφές ότι το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες Υπηρεσίες και στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου και οι αρμόδιοι Διεθνείς Φορείς. Στηρίζεται σε εκτεταμένες έρευνες και πορίσματα τεχνικών ελέγχων και δοκιμών ενώ εκτιμάται δε πως μέχρι το τέλος του χρόνου, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες της Αμερικής θα έχουν προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς και θα ενημερώνουν τους πελάτες τους αναλυτικά για το σε ποια αεροσκάφη τους θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαρκώς τις συσκευές τους.
Κάποιες εξαιρέσεις και κανόνες θα εξακολουθούν να ισχύουν, ανάλογα και με ορισμένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν μία πτήση στη φάση προσγείωσης και απογείωσης (π.χ. καιρικά φαινόμενα, τοποθέτηση μεγάλων συσκευών, lap tops κ.λπ.) αλλά οπωσδήποτε, μιλάμε για μεγάλο βήμα.
Είναι γνωστό ότι οι αεροπορικές εταιρείες, σήμερα, δεν επιτρέπουν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών από πριν την απογείωση μέχρι και την στιγμή που έφθανε το αεροσκάφος σε ένα ύψος ταξιδιού, περίπου στα 10.000 πόδια ή και αντίστροφα, στη φάση καθόδου και προσέγγισης για προσγείωση.

Ήδη, μάλιστα, η Delta Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία διεθνώς που υποβάλλει αίτημα χρήσης φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε φάσεις της πτήσης κάτω των 10.000 ποδών, ανακοινώνοντας ότι μπορεί άμεσα να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό σε περισσότερα από 550 αεροσκάφη της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου