Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

The other side of Greece @Kerkzaal: "Αν μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα..."

Και Πλιάτσικα και κρητική λύρα –από γυναικεία χέρια, μάλιστα - και Καβάφη και Σεφέρη! Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα, που έγινε τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ, με οικοδεσπότη τον ΕΟΤ Ολλανδίας. Περισσότεροι από 550 προσκεκλημένοι κατέκλεισαν τον συναυλιακό χώρο...


...Kerkzaal, μία παλιά εκκλησία (!) και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα με ολλανδούς και έλληνες που χειροκροτούσαν ασταμάτητα το ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φίλιππου Πλιάτσικα και θαύμαζαν το κέφι που δημιούργησε ο Κωστής Μαραβέγιας, τις μελωδίες της κρητικής λύρας της Γεωργίας Νταγάκη, την μοναδική φωνή της τραγουδίστριας των Nouvelle Vague, Lisette Alea και το ολλανδικό συγκρότημα "The Nits".
Στην εκδήλωση που βασίστηκε στην παράσταση "The Other Side of Greece", αναδείχθηκε όντως η "άλλη πλευρά της Ελλάδας", με τις σημαντικές επιρροές της σύγχρονης μουσικής, την διαρκή παραγωγή πολιτισμού και την ποιοτική προσφορά της σε κάθε μορφή τέχνης.
Ο Ολλανδός ηθοποιός Cas Enklaar απήγγειλε ποίηση Καβάφη και Σεφέρη, ενώ η Ελληνίδα ηθοποιός Νάντια Σπηλιοτοπούλου, ερμήνευσε τους αυθεντικούς στίχους.
Παράλληλα, με τη μουσική βραδιά, εξαιρετικά θετικές κριτικές απέσπασε η φωτογραφική έκθεση "Σκιές του Μπλε", με δημιουργίες της Εμμανουέλας Αργυροπούλου. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το κοινό θαύμασε τις αμέτρητες αποχρώσεις του ελληνικού ουρανού και της θάλασσας, μέσα από τις απεικονίσεις ελληνικών προορισμών που παρουσίασε η φωτογράφος.
Αυτή η ιδιαίτερη βραδιά ολοκληρώθηκε με την κλήρωση «Στείλε τον φίλο σου στην Ελλάδα» σε μία προσπάθεια προβολής της Αθήνας, ως ιδανικού προορισμού citybreak και την προσφορά φωτογραφικών έργων σε πολλούς τυχερούς από το παρευρισκόμενο κοινό.
Το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας άδραξε την ευκαιρία για περαιτέρω επικοινωνία προβολής του ελληνικού τουρισμού, αποστέλλοντας e-card postal μετά την εκδήλωση και παρακινώντας αυτούς που ήρθαν αλλά και αυτούς που δεν ήρθαν να κλείσουν άμεσα τις διακοπές τους για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου