Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ρωσία: Στο 54,2% η αύξηση των visa για Ελλάδα

- και τα "γυμνάσια" της Pegasus σε Turkish και Aeroflot...

Ψάχναμε κάποια στοιχεία για τη ρωσική αγορά  και πέσαμε πάνω σε ένα μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με τον οξύτατο ανταγωνισμό των τουρκικών και ρωσικών αεροπορικών εταιρειών γύρω από τις πτήσεις προς και από Ρωσία και Τουρκία. Κατ’ αρχάς, όμως, ο αριθμός θεωρήσεων για την Ελλάδα…


…σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Προξενείου μας στη Μόσχα, έφθασε τις 895.279 στο διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου, καταγράφοντας αύξηση 54,2%!
Η δυναμική της ρωσικής αγοράς διατηρήθηκε και τον Οκτώβριο με τον αριθμό visa να είναι αυξημένος κατά 57,2%
Συνεχίζουμε με τη “φωτιά” που έχει ανάψει η Pegasus Airlines, στους “μεγάλους”, την Turkish και την Aeroflot, από τότε που πρόσθεσε Μόσχα και Σότσι στους προορισμούς της προς Τουρκία, τον περασμένο μήνα.
Τα εισιτήρια της Pegasus Μόσχα-Κωνσταντινούπολη δεν ξεπερνούν, σε καμία περίπτωση χρέωσης τα 233 δολάρια, ενώ οι τιμές στις προσφορές ξεκινούν από 89 δολάρια, τη στιγμή που το φθηνότερο εισιτήριο της Turkish και της Aeroflot ήταν πάνω από 400 δολάρια. Τώρα έχουν πέσει στα 300 δολάρια και είναι σαφές ότι επιχειρούν να πιέσουν και άλλο το κόστος τους.
Η Pegasus μπήκε στην αγορά της Μόσχας με χαμηλό κόστος αναπροσαρμόζοντας την πολιτική της στο θέμα των γευμάτων που πρέπει να σερβίρονται στο αεροπλάνο και τις χρεώσεις μόνον για πρόσθετες αποσκευές - η ρωσική νομοθεσία απαιτεί δωρεάν γεύματα και μεταφορές αποσκευών για τους Ρώσους επιβάτες - κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να πάρει τις εγκρίσεις των Ρωσικών αρχών για πτήσεις από και προς τη Μόσχα (Domodedovo), για… ευνόητους λόγους και μάλιστα ενώ έχει έγκριση για επτά πτήσεις την εβδομάδα, προς το παρόν της επιτρέπονται τρεις.

Παρόλα αυτά, έχει ήδη 93% πληρότητα στις πτήσεις της και στοχεύει σε ένα επίπεδο 50.000 επιβατών τον πρώτο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου