Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

"Πράσινο φως" για τις τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις...

Και επισήμως στο νέο fast track, οι τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Χαλκιδική, Σητεία και Αργολίδα, συνολικού προυπολογισμού άνω του 1,4 δισ. ευρώ. Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για τις επενδύσεις των εταιρειών Pravita, Loyalward και MindCompass…




…για ένταξη στις διαδικασίες περί στρατηγικών επενδύσεων και δίνεται πλέον η δυνατότητα για την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).
Η επένδυση της Pravita, “Pravita Estate” είναι προυπολογισμού 796 εκατ. ευρώ, αφορά τη δημιουργία τουριστικού θερέτρου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με ξενοδοχείο 5 αστέρων, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς κατοικίες.
Η επένδυση της MindCompass, εταιρεία που ελέγχει η Dolphin Capital Investors, αφορά στη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού χωριού στην Κοιλάδα Ερμιονίδος στην Αργολίδα, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων - σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια υπό το management του διεθνούς brand Chedi (GHM) - γήπεδο και κτίριο λέσχης golf κατηγορίας championship, beach club και παραθεριστικές κατοικίες. Η επένδυση Killada Hills, είναι προυπολογισμού 345 εκατ. ευρώ και μέρος του project Porto Heli Collection, μαζί με το Amanzoe και το Nikki Beach.
Η τρίτη επένδυση είναι η “Ιτανός Γαία” από την Loyalward, πλέον μέρος του Minoan Group, στην Σητεία στην περιοχή Κάβο Σίδερο. Ο προυπολογισμός είναι 267 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η δημιουργία πέντε ξενοδοχείων, συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, γηπέδου γκολφ, spa κ.λπ..

Σημαντική εξέλιξη, απομένει να δούμε τους χρόνους των υπόλοιπων διαδικασιών που πρέπει να τρέξουν, εν ολίγοις, να διαπιστώσουμε πόσο “fast” θα είναι το fast track. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου