Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνέδριο Capital + Vision: Τριακόσιοι ξενοδόχοι ψάχνουν Ρώσους αγοραστές...

Περίπου τριακόσιοι φάκελοι ξενοδοχείων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στη Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να βρουν επενδυτές για να τα πουλήσουν. Αυτό ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ακούστηκαν χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital +Vision που διοργανώθηκε από… 


…το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στo ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Τουριστική Ανάπτυξη: Eνισχύοντας την ανταγωνιστικότητα”.  
Η προσπάθεια αρκετών ξενοδόχων για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από τη Ρωσία αλλά και από άλλες πηγές επενδυτικών κεφαλαίων, είναι πιο έντονη αυτό το διάστημα, καθώς πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση είτε οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν τρόπο κάλυψης υποχρεώσεων και άλλων αναγκών. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις στις οποίες απλώς γίνεται μία διερεύνηση του πιθανού ενδιαφέροντος σε αναζήτηση καλών συμφωνιών.
Το στοιχείο για τις 300 περιπτώσεις στη Ρωσική πρεσβεία το ανέφερε, ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος  συμμετέχοντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία παραβρέθηκαν οι τρεις Επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ.
Ο κ. Σπύρος Κοκοτός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και ο ίδιος προσωπικά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, προκειμένου να πείσει πρωθυπουργούς και υπουργούς για την αναγκαιότητα στήριξης του τουρισμού ενώ ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης ανέδειξε  την ανάγκη τουριστικής εκπαίδευσης όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και εμπλέκονται στην αλυσίδα των τουριστικών υπηρεσιών. 
Κατά τα άλλα από τις εργασίες του συνεδρίου:
  • Η υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου  θα έχει υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. 
  • Ο διευθυντής της μονάδας στρατηγικών επενδύσεων της Ιnvest in Greece Άκης Σκλάβος αναφέρθηκε σε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που προωθούνται ή εξετάζονται μέσω του φορέα συνολικού ύψους 1,8 δις. Ευρώ εκ των οποίων τα 796 εκατ. ευρώ αφορούν σε αξιοποίηση έκτασης στη Χαλκιδική, 345 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα  267 εκατ. ευρώ στο Λασίθι και  400 εκατ. ευρώ στην Ιθάκη. Όπως αναφέραμε χθες, οι τρεις πρώτες προχωρούν στην κατάρτιση ΕΣΧΑΣΕ.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης θα επιχειρήσει έως τα τέλη του έτους να εξασφαλίσει από το Εθνικό Χωροταξικό Συμβούλιο γνωμοδότηση για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό με στόχο πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου να έχει υπογραφεί η κοινή απόφαση με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

1 σχόλιο:

  1. Οι μόνοι που αγοράζουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα Ξενοδοχεία και κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα είναι Bούλγαροι και οι Ρώσοι οι οποίοι θα περιμένουν να πέσουν και και άλλο οι τιμές των Ξενοδοχείων 1500 περίπου στο συνολο της επικράτειας σε μια χρυσή εποχή για τον τουρισμό μας με 18 εκ. τουρίστες! Η αντίφαση του Ελληνικού μεγαλείου!! http://charisios.weebly.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή