Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Aegean: Κερδοφορία ύστερα από τρία χρόνια ζημιών, στο 9μηνο

- Αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση
- Στα ίδια επίπεδα (+1%) η κίνηση εσωτερικού...

Ο κύκλος εργασιών της Αegean το εννεάμηνο του 2013 ανήλθε σε €532,4 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με το 2012. Κατά την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €59,2 εκ., σε σύγκριση με ζημίες €8,7 εκ. το 2012. Η βελτίωση του κύκλου εργασιών και του αποτελέσματος…


…σύμφωνα με την εταιρεία, προέρχεται εξολοκλήρου από την επένδυση στην ανάπτυξη και την απόδοση του δικτύου εξωτερικού, που ενισχύθηκε περαιτέρω λόγω και των ευνοϊκών συνθηκών που επεκράτησαν στη χώρα κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και της ωρίμανσης της παρουσίας της εταιρείας σε νέες αγορές.
Η Aegean μετέφερε 3,2 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2012. 
Η μέση πληρότητα των τακτικών πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού ενισχύθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 80%, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση του αποτελέσματος. 
Η εταιρεία μετέφερε 9% περισσότερους επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας, ενώ σημαντική αύξηση 22% επιτεύχθηκε στην κίνηση εξωτερικού από και προς τις άλλες έξι  βάσεις της εταιρείας σε περιφερειακά αεροδρόμια  της χώρας.
Η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2012 (+1%) με την Aegean να μεταφέρει 2,1 εκ. επιβάτες. Συνολικά  μετέφερε 5,3 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, παρουσιάζοντας αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2012.
Σύμφωνα με τον Δ. Γερογιάννη, διευθύνων σύμβουλο της Aegean, τα αποτελέσματα της Olympic Air, που θα είναι ζημιογόνα για το σύνολο του έτους, δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα εννεαμήνου διότι η εξαγορά πραγματοποιήθηκε την 23η Οκτωβρίου 2013. Θα συμπεριληφθούν όμως και  θα επιβαρύνουν τα συνολικά ετήσια αποτελέσματα. 

Είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια καθώς τώρα, μαζί,  έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή δυναμική. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ήδη με την προσφορά χαμηλότερων ναύλων και τις άμεσες παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο, για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013, μετά από 4 χρόνια κάμψης, εμφανίζεται μικρή αύξηση της κίνησης σε αρκετούς προορισμούς εσωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου