Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινάει σήμερα η 29η Philoxenia

Περιφερειακό σημείο συνάντησης του διεθνούς τουριστικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη φιλοδοξεί να καταστεί στο επόμενο διάστημα η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, προσελκύοντας εμπορικούς επισκέπτες απ ́ όλο τον κόσμο. Η 29η PHILOXENIA εγκαινιάζεται σήμερα… 


…στις 20:00 από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με 235 εκθέτες (150 άμεσοι και 85 έμμεσοι) και με περισσότερους από 100 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 33 χώρες, οι οποίοι θα έχουν πάνω από 1.000 προκαθορισμένα ραντεβού με Έλληνες εκθέτες. Στη φετινή διοργάνωση ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος είναι αυξημένος κατά 10% στα 3.200 τ.μ.
Από τους hosted buyers, το 74% προέρχεται από την Ευρώπη, το 15% από τα Βαλκάνια, το 14% από την Ασία, το 10% από την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Βραζιλία) και το 2% από την Αφρική. Εξ αυτών, το 39% είναι διοργανωτές εκδηλώσεων, το 34% τουριστικοί πράκτορες, το 30% ταξιδιωτικά γραφεία wholesaler και το 29% ταξιδιωτικά γραφεία retailer.
«H ΔΕΘ-Helexpo, υλοποιώντας τη νέα της στρατηγική για διεθνοποίηση των κλαδικών εκθέσεων, ανοίγει τη PHILOXENIA σε ακόμη περισσότερες αγορές και εμπορικούς επισκέπτες, προβάλλοντας παράλληλα την τεράστια τουριστική δυναμική της χώρας» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ, Γιώργος Τσαμασλής, αναφέρθηκε στην επιτυχή επαναδραστηριοποίηση του Οργανισμού, με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων των τοπικών φορέων. Τόνισε μάλιστα πως ο Οργανισμός το 2014 θα διαθέσει ποσό 350.000 Ευρώ για τη χρηματοδότηση των δράσεων του και θα συμμετάσχει σε περισσότερες από 19 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Ο κ. Τσαμασλής υπογράμμισε επίσης το ενδιαφέρον χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να το καταστήσουν μία από τις έδρες τους (hub), καθώς και άλλων αερομεταφορέων για περισσότερες συνδέσεις με την πόλη.

Πέρα από το διεθνές στοιχείο, στην 29η PHILOXENIA έντονη θα είναι η εκπροσώπηση από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει η πλειονότητα των Περιφερειών, προβάλλoντας τις αρετές των περιοχών τους και προσκαλώντας τη διεθνή τουριστική αγορά να τις γνωρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου