Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχές το δεύτερο... "τσεκ-απ" της Ελλάδας ως προορισμού ιατρικού τουρισμού στη Ρωσία

Τα πρώτα συμβόλαια με ελληνικά ιδιωτικά  νοσηλευτήρια έκλεισε η ρωσική πλευρά στο 2ο Greek Medical & Health Tourism Workshop, στη Μόσχα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται πλέον και για...


...τα Thermal Spa και τα κέντρα ευεξίας της χώρας μας. 
To 2ο Greek Medical & Health Tourism Workshop στη Μόσχα ολοκληρώθηκε προχθές, στο Park Hyatt Ararat και κατά τη διάρκειά του, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 792 επαγγελματικές συναντήσεις, από το σύνολο των 276 επισκεπτών, η πλειονότητα των οποίων αποτελείτο από Facilitators, Tour Operators, ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ παρευρέθησαν και 21 εκπρόσωποι των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, το κοινό εμπλουτίστηκε και από ομάδες ιατρών οι οποίοι ενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν στους ασθενείς τους διαφορετικά είδη αποκατάστασης και θεραπείας, σε συνδυασμό με διακοπές. 
Κοινό τόπο αποτέλεσε η αμοιβαία διακρατική διάθεση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υγείας, απόρροια του γεγονότος ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα Ρώσων τουριστών το 2013 προς την ελληνική αγορά, τάση η οποία θα συνεχιστεί δυναμικά και το 2014.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αν. Υπουργός Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας και αρμόδιος για τον εξερχόμενο τουρισμό, Grigory Sarishvili εξέφρασε στα ΜΜΕ της Ρωσίας την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο επιχειρησιακό πλάνο των Ρώσων τουριστών υγείας για το προσεχές έτος, εκφράζοντας την έκπληξη του για την ποιότητα των ελληνικών κλινικών και των εξειδικευμένων κέντρων υγείας. 
Όπως επισήμανε ο κ. Sarishvili, το 2014 η αύξηση από τη ρωσική αγορά προς την Ελλάδα θεωρείται δεδομένη σε ποσοστό άνω του 15% σε σχέση με το 2014, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός υγείας μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα Ρώσους επισκέπτες όλο το χρόνο. Παράλληλα ανέφερε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο κλάδο υγείας, προοπτική που αναμένεται να επιφέρει έτι περαιτέρω ζήτηση στον προορισμό. 
Ο αν. υπουργός Τουρισμού της Ρωσίας ζήτησε από την ελληνική πλευρά, την ενίσχυση του Brand του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στη Ρωσία και το 2014, πιστεύοντας ότι η χώρα μας δύναται να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και για προγράμματα αποκατάστασης και ευεξίας. 
Ο Ανώτερος Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα Ηλίας Θανασάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέπτυξε τις υψηλές δυνατότητες του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα «προϊόν» που μπορεί να αναπτυχθεί σε παράλληλους δρόμους με τους ανοδικούς ρυθμούς που παρατηρούνται στην κίνηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.  Ο κ. Θανασάς υποστήριξε ότι ο κλάδος των Thermal Spa στην Ελλάδα αποτελεί ένα κοιμώμενο γίγαντα που ενδιαφέρει άμεσα το Ρώσο τουρίστα. 
Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας Maya Lomidze συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της υποδηλώνει το ενδιαφέρον της για την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν και την προσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου. Όπως τόνισε, η ρωσική αγορά που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό ανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%.
Επισημαίνεται ότι το 2ο Greek Medical & Health Workshop στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Tourism Today σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα και τον Σύνδεσμο Tour Operator της Ρωσίας (ATOR).     

Στην εκδήλωση της Μόσχας μεταξύ άλλων συμμετείχαν το Metropolitan Hospital, η Κεντρική Κλινική, η Κεντρική Κλινική Σαντορίνης, η Κλινική Σαραφιανού, η κλινική Doctors Hospital, η Ιατρική Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Εμβρυογενέσις, το Οφθαλμολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Diathlasis, η εταιρεία Greek Medical Travels, το τουριστικό γραφείο Heaven Holidays, Hotel Saronis-Τhermal Spa Μεθάνων, ο όμιλος Grecotel κ.α. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού έχοντας την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου