Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι Σκανδιναβοί "ανακαλύπτουν" την Αθήνα



 - Και 5.000 θέσεις από Ving για Λέσβο...

Όλα τα εισερχόμενα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι το τουριστικό ενδιαφέρον για την Αθήνα, μπαίνει σε μία ιδιαίτερα ενθαρρυντική τροχιά για την επόμενη χρονιά. Από παραδοσιακές αλλά και από σχετικά νέες αγορές, μεταξύ αυτών και η Σκανδιναβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως προκύπτει...



...και από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε το Athens Convention & Visitors Bureau στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού EIBTM στη Βαρκελώνη, για πρώτη φορά εκδηλώνεται ευρύ ενδιαφέρον για την Αθήνα από οργανωτές συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων της σκανδιναβικής αγοράς.
Ειδικά το corporate, δηλάδή εταιρείες που πραγματοποιούν σειρά συναντήσεων για στελέχη, συνεργάτες και πελάτες τους, φαίνεται ότι μπορεί να κινηθεί πολύ καλά την επόμενη διετία.
Αν δεν έχουμε απρόοπτα, βεβαίως.
Αύξηση της ζήτησης καταγράφεται και στο city break και στον τουρισμό αναψυχής και μάλιστα όπως μαθαίνουμε ακόμα και οι tour operators που δεν είχαν ασχοληθεί συστηματικά με Αθήνα μέχρι τώρα.
Σε επίπεδο πτήσεων, οι νεότερες εξελίξεις είναι οι πτήσεις που ξεκινάει η Aegean, από/προς Στοκχόλμη, από τις 31 Μαίου, δύο φορές την εβδομάδα και από/προς Κοπεγχάγη, από 22 Μαίου, με τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτός από τις τακτικές και τις εποχιακές πτήσεις των Σκανδιναβικών Αερογραμμών, η SAS ξεκινάει ένα ακόμα δρομολόγιο το 2014, από το Gothenburg, μία φορά την εβδομάδα, το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου.
Η Ving ενισχύει τη Λέσβο   
Εξάλλου, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου στην Σκανδιναβική αγορά, ένας από τους σημαντικότερους tour operators, η VING, επενδύει στον προορισμό με περισσότερα από 5.000 άτομα για το 2014.
Τα σχέδια της Ving Για την Ελλάδα, για την περίοδο του 2014 τα είχαμε αναφέρει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου