Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διαβατήρια EU: Η νέα "μπίζνα" που κάνει θραύση...

Έχει αρχίσει και γίνεται ένα είδος καλής “μπίζνας” η ιστορία με την προσφορά visa για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όσους επενδύουν από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω σε χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και το κάνουμε και εμείς και ορθά. Τώρα βλέπουμε ότι ορισμένες χώρες το προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα…




…προσφέροντας διαβατήριο έναντι σημαντικών τιμημάτων!
Η Μάλτα πέρασε έναν νόμο πρόσφατα βάσει του οποίου, οποιοσδήποτε πληρώσει 650.000 ευρώ παίρνει διαβατήριο Μάλτας και αυτομάτως πρόσβαση και δικαίωμα διαμονής και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προυπόθεση και από ό,τι φαίνεται, ο ενδιαφερόμενος δεν ερωτάται και από που προέρχονται τα χρήματα.
Ο νόμος αυτός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της χώρας, αλλά η εταιρεία που διαχειρίζεται την όλη διαδικασία, η Henley & Partners, εκτιμά ότι από τους 45 πρώτους ενδιαφερόμενους που εξετάζει, τα έσοδα για τη Μάλτα θα φθάσουν τα 30 εκατ. ευρώ!
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 300 τέτοιες περιπτώσεις ετησίως, ενώ σημειώνεται ότι μόλις πάρει το διαβατήριο ο κάθε νέος… Μαλτέζος, θα μπορεί να αγοράζει υπηκοότητα για κάθε μέλος της οικογένειάς του, έναντι 25.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας, παρέχεται visa 10ετούς διάρκειας για όποιον αγοράσει ή επενδύσει σε ακίνητο πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ και οι Ισπανοί κινούνται στην ίδια κατεύθυνση αλλά με μικρότερο ποσό, γύρω στις 200.000 ευρώ, με κίνητρο άδεια διαμονής.

Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου