Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Με "αγάπη" από το Λονδίνο: Επενδύσεις και επιμήκυνση περιόδου, τα σχέδια TUI και Thomas Cook για Ελλάδα...

Δεσμεύσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και “ψήφο εμπιστοσύνης” στην Ελλάδα έδωσαν τα ηγετικά στελέχη των μεγάλων tour Operators TUI και Thomas Cook σε συναντήσεις τους με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market.

 
Τα κορυφαία στελέχη της TUI στην συνάντηση που είχαν με την υπουργό, καθώς και στη συνέχεια ο επικεφαλής  του τουριστικού οργανισμού κ. Long σε γεύμα εργασίας, της παρουσίασαν τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά. Επισήμαναν πώς θα δημιουργήσουν νέα «τουριστικά πακέτα» και θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις υποδομών στην ελληνική αγορά. 
Στόχος τους είναι να προσφέρουν «μοναδικές τουριστικές εμπειρίες» που όπως εξήγησαν στην υπουργό σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες και παροχή εξειδικευμένων προσφορών τουρισμού που θα στηρίζονται σε ειδικές μορφές τουρισμού (γαστρονομία, άθληση, συνέδρια κ.λπ.).  
Παράλληλα θα καταρτιστούν και ειδικά προγράμματα τουρισμού για τις περιόδους του Φθινοπώρου και της Άνοιξης ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα  τουριστών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι της TUI εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι θα αυξάνεται ετησίως ο αριθμός των επισκεπτών από την Αγγλία προς την Ελλάδα προσδιορίζοντας ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Στη συνάντηση με τον TUI παρόντες ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Johan Lundgren, Garry Wilson, και Antonia Bouka ενώ στο δείπνο εργασίας η υπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του TUI Peter Long. 
Thomas Cook
Στην συνάντησή της με τους εκπροσώπους του Thomas Cook η υπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον ανάπτυξης στην ελληνική αγορά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελλάδα ως προορισμό. Όπως ανάφεραν οι εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού εστιάζουν τις επενδύσεις τους σε Condo Hotels ενώ ενεργούν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που θα μετακινηθούν προς την χώρα μας το 2014. Σημαντικό στοιχείο, κατά το Υπουργείο, είναι η «ψήφος εμπιστοσύνης» που οι εκπρόσωποι της Thomas Cook έδωσαν στην Ελλάδα καθώς επισήμαναν στην υπουργό ότι θεωρούν τη χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητας, την επιλέγουν ως προορισμό, και διακρίνουν ότι προσφέρει ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα, στοιχείο σημαντικό προς την κατεύθυνση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. 
Από τον τουριστικό οργανισμό με την Ο. Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν οι Andrew Cooper, Uli Sperl και Jill Thompson. 
Η υπουργός από την πλευρά της, επικρότησε τα σχέδια που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών και τους κάλεσε να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους σε συνεργασία με τους  παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και τους κατά τόπους φορείς. 

Στις συναντήσεις συμμετείχε  και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου