Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παράταση ενός έτους για τα νέα Οργανογράμματα Υπουργείων και Οργανισμών...

Μεγάλο μέρος της επικαιρότητας και της… ζωής μας, το τελευταίο διάστημα στρέφεται γύρω από το θέμα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, με φόντο τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δημόσιων υπηρεσιών και τη σύνταξη των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων και των φορέων ή οργανισμών…


…που εποπτεύουν.
Στο δικό μας αντικείμενο, οι διαδικασίες αυτές αφορούν το Υπουργείο Τουρισμού και φυσικά τον ΕΟΤ, για τον οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές για τα σχέδια και τις προθέσεις που υπάρχουν σε κυβερνητικό είπεδο, ειδικά μετά τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, του περασμένου Μαρτίου, βάσει των οποίων, ο ΕΟΤ πρόκειται να μείνει με τη μία Γενική Διεύθυνσή του, με τη Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης με μεταφέρεται στο Υπουργείο.
Οι νέοι Κανονισμοί και τα Οργανογράμματα, βάσει το Ν. 4024/2011 θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, προθεσμία που προκαλούσε και όλες αυτές τις πιέσεις προς κάθε πλευρά.
Ωστόσο, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεατρρύθμισης που ψηφίστηκε προ ημερών (άρθρο 10) οι σχετικές προθεσμίες (και αυτές της αξιολόγησης του προσωπικού) παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2014.
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά, αλλά είναι σαφές ότι εκλείπει το πιεστικό χρονικό περιθώριο που υπήρχε για τη σύνταξη των νέων οργανογραμμάτων και Κανονισμών. Και επειδή στην Ελλάδα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε, μία τόσο μεγάλη χρονική παράταση, οπωσδήποτε βάζει την όλη διαδικασία σε άλλους… ρυθμούς.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου