Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τουρισμός: Το νέο κεφάλαιο στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

Μετά βαίων και κλάδων και σε καλό να μας βγει,-κάπου 800.000-900.000 Τούρκοι ήρθαν φέτος για τουρισμό στην Ελλάδα, λένε οι πρώτες εκτιμήσεις - ο ελληνικός τουρισμός αποκτά σημείο αναφοράς και παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη. «Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα», χαρακτήρισε... 


η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τη μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού Τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το city break, ενώ σύντομα, όπως μαθαίνουμε, θα επιλεγεί και ο χώρος όπου θα στεγαστεί το Γραφείο του ΕΟΤ.
Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων περιφερειών, εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του  ΞΕΕ, του ΗΑΤΤΑ  και πολλοί έλληνες επιχειρηματίες.
Από την Τουρκία το παρών έδωσαν  ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici,  ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis και πολλοί τούρκοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της  επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμοδίων τουρκικών αρχών τους τελευταίους μήνες. Και πρόσθεσε ότι το 2013, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί city break. Ο στόχος αυτός – είπε- είναι ρεαλιστικός καθώς υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς ακτοπλοϊκώς).
Αναφερόμενη στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκιάς, επισήμανε ότι εδώ και ένα μήνα έχει αποσταλεί ειδικός εντεταλμένος ώστε σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από την νέα χρονιά.
Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.
Στην εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας παραβρέθηκαν οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου και Στέλιος Παρλιάρος οι οποίοι εκτέλεσαν συνταγές μαγειρικής.
Η υπουργός Τουρισμού στο διάστημα της διήμερης παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici  και τον υπουργό Επικρατείας κ.  Egemen Bagis. 
Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών, για ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων. 

Συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου