Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Προ του Άθω: Οι νοικοκυρές της Αμμουλιανής που "γλύκαναν" τους Λονδρέζους

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με θέμα «παραδοσιακά γλυκά Αμμουλιανής με άρωμα ανατολής» παρέδωσαν χθες το βράδυ τέσσερις νοικοκυρές από τo καλοκαιρινό νησί στον πολυχώρο γαστρονομίας Recipeace by Jamie Oliver, μεταφέροντας στο συννεφιασμένο Λονδίνο...

 
...το γιορτινό κλίμα των λαμπρών, καλοκαιρινών γαστρονομικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια, στα σοκάκια και στα fish restaurants του νησιού τον επόμενο Μάιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos Area Kouzina 2014.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη “ναυαρχίδα” των γαστρονομικών πολυχώρων του Jamie Oliver στη Nottinig Hill, παρουσία 40 εκπροσώπων τύπου, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται δημοσιογράφοι από πολύ γνωστές εκδόσεις, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη βρετανική αγορά.
Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης δημοσιογραφικής ομάδας του Jamie Magazine στην περιοχή, η οποία φωτογράφησε δεκάδες μεσογειακά και μοναστηριακά πιάτα, που θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω έκδοση τους αμέσως επόμενους μήνες.  
Πριν από το προαναφερόμενο master class πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής, ενώ παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Στη συνέχεια οι τέσσερις αμμουλιανιώτισες παρέλαβαν την οργανωτική σκυτάλη και παρέδωσαν στους παρευρισκόμενους εξαιρετικά και απολαυστικά μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, τα οποία ήταν αφιερωμένα στις μικρασιάτικες καταβολές τους. Μεταξύ άλλων δίδαξαν στους εκπροσώπους τύπου πώς παρασκευάζονται :  
1. Τα Αμυγδαλωτά Λουλούδια Μικρασίας,
2. Η Φυλλωτή Βασιλόπιτα από την Προικόννησο,
3. Τα τηγανιτά Σαλμπουρέκια με γέμιση από μπαχάρια και ξηρούς καρπούς.
Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να σχηματίσουν λουλουδένια μπισκότα, να ανοίξουν λεπτό παραδοσιακό φύλλο και να κλείσουν με ειδικό εργαλείο τη ζύμη από τα σαλμπουρέκια, ενώ το folder τους περιελάμβανε μεταξύ άλλων την ειδική έκδοση με τίτλο «Gastronomy & Wine – Mount Athos Area / Halkidiki», η οποία περιέχει όλες τις προαναφερόμενες συνταγές.  
Τα ίδια μαθήματα θα παραδοθούν στην Αμμουλιανή και στα Νέα Ρόδα την εβδομάδα από 2
– 5.6.14, ενώ θα εμπλουτισθούν με χορούς και τραγούδια, ώστε να μετατρέψουν τη γαστριμαργική παράδοση σε γλέντι και σε γιορτή ελληνική. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν ήδη σχηματίσει τουριστικό πακέτο, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες θεματικών επισκεπτών ή σε μεμονωμένους πελάτες, το οποίο έχει κοστολογηθεί και - κατά τη διάρκεια της W.T.M. - έχει διοχετευθεί σε μικρά τουριστικά γραφεία γαστρονομικού τουρισμού της Βρετανίας.
Τις ίδιες ημερομηνίες δέκα (10) βρετανοί εκπρόσωποι τύπου και αντίστοιχοι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων γραφείων προσκλήθηκαν στην περιοχή, ώστε να συμμετάσχουν σε ταξίδι εξοικείωσης με τίτλο «Sail, Eat & Dance», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Acrobat Yachting.  


1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα τα σαλμπουρέκια! μου τα έμαθε η μητέρα μου που της τα εμαθε η γιαγιά μου η Κων/πολίτισσα. 'Εχω χρόνια να τα φτάξω και θάθελα να θυμηθώ την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή