Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Π. Γερουλάνος: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη... διαφήμιση!


"Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια..."


Χωρίς ιδιαίτερες ειδήσεις, με λιγότερους ξένους δημοσιογράφους από το προβλεπόμενο - για να είμαστε δίκαιοι, είχε γίνει χαμός νωρίτερα στο περίπτερο - αλλά και χωρίς κάποια ανατροπή ή άλλη δυσάρεστη “έκπληξη”, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη τύπου του...

...Π. Γερουλάνου στο πλαίσιο της WTM στο Λονδίνο. 
Πέρα απο τα συνήθη και τουριστικο-πατριωτικά που ακούμε σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις, το όλο ζήτημα με τις πολιτικές εξελίξεις το πήγε θετικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μία πολιτική συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για κυβέρνηση συνεργασίας - αστειεύτηκε μάλιστα ότι νωρίτερα στην αρχή μίας συνέντευξης ρωτήθηκε αν θα είναι ακόμα υπουργός μέχρι να τελειώσει η συνέντευξη- εμείς κρατάμε τέσσερα σημεία και ένα που το κάνουμε θέμα στην επόμενη ανάρτηση.
Τι κρατάμε:
  • Ότι σχεδιάζουμε να επενδύσουμε ξανά σε παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης! Και ότι διαπραγματεύεται σχετικά με το υπουργείο Οικονομικών την εξασφάλιση σχετικών κονδυλίων, περισσότερων από το τρέχον έτος - περίπου 12 εκατ. ευρώ - προκειμένου η Ελλάδα σε λίγο καιρό και εφόσον είναι καλές οι συνθήκες να ξαναβγεί στις διαφημιστικές αγορές. Κατά την άποψή μας, αυτή είναι μία πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα διάσταση.
  • Σκοπεύει να προωθήσει υψηλότερα και σε επίπεδο Ευρωπαικής Ενωσης αλλά και ως Ελλάδα σε συνεργασία με άλλους γειτονικούς προορισμούς (Αίγυπτο, Τουρκία, Ισραήλ κ.λπ.) πλάνο κοινών δράσεων και πακέτων για μακρινούς προορισμούς, π.χ. Κίνα, Ινδία κλ.π..
  • Για τη Βρετανική αγορά, απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη, είπε οτι είναι ακόμα πολύ νωρίς, οτι γίνονται επαφές και συζητήσεις, διαπίστωσε "αλλαγή συνηθειών" και "ρευστότητα τάσεων" από πλευράς ζήτησης και παρέπεμψε αργότερα για περισσότερες ενδείξεις.
  • Τέταρτον, επανέφερε τον προβληματισμό του για τις διαδικασίες της Ευρωπαικής Ενωσης και μολονότι δεν είπε κάτι για visa ( ενώ το περιμέναμε) εστίασε στη διαπίστωση ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από την Ευρωπαική Ενωση σε αντιδιαστολή με το εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα με το οποίο παίρνουν αποφάσεις οι Αγορές, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Το συνέδεσε βέβαια με τις εξελίξεις ως προς το χρόνο της κρίσης του χρέους.
Ταύτα και επανερχόμαστε με την πλέον ενδιαφέρουσα εξέλιξη της συνέντευξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου