Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Μήλον της έριδος" η Γ. Γραμματεία Τουρισμού με την Ο. Κεφαλογιάννη να ταράσσει τη... "συνεργασιακή ειρήνη"

Τελικά, όσο και αν δεν του φαινόταν το 24ωρο από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα, απεδείχθη εξόχως επεισοδιακό. Κατά αρχάς, μία κάποια αναστάτωση προκάλεσε η παρέμβαση της Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία έκανε λόγο για «κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού» και υποβάθμισή της σε Διεύθυνση στο ΥΠΠΟΤ, τοποθέτηση που μάλλον εκλόνισε το σύστημα…


…γενικώς, τόσο στην Μπουμπουλίνας όσο και στην Αμαλίας.
Στην μεν Μπουμπουλίνας, βρήκαν αφορμή οι συνεργάτες – και ειδικώς δύο «βασιλικότεροι» των άλλων – του Π. Γερουλάνου να υποστούν «έκπληξη» ευθιξίας και εξανάστασης, κυβέρνησης συνεργασίας και συναίνεσης γαρ. Και να την εκφράσουν εντόνως δεξιά και αριστερά και προς το επιτελείο του νεοαφιχθέντος εκπροσώπου αυτής (της συνεργασίας).
Το ότι μέχρι πρότινος βέβαια, προ Παπαδήμου, τόσο ο ίδιος ο Π. Γερουλάνος όσο και οι συγκεκριμένοι «βασιλικότεροι» εξόρκιζαν έως και απαξιούσαν μία τέτοια πιθανότητα κυβερνητικής συναίνεσης, ξεχάστηκε αυτομάτως ως ατμός.
Εξ ου και η προ ολίγου ανακοίνωση-απάντηση στην Τομεάρχη Τουρισμού της Ν.Δ., που κυριολεκτικώς στάζει «πικρόν μέλι ειρωνείας», όπως λέει και ο ποιητής, επιχειρώντας μάλιστα να σπείρει δαιμόνια μεταξύ υφυπουργού και τομεάρχη.
Πάντως, απάντηση ότι δεν καταργείται η Γενική Γραμματεία, εκμαίευσε η Ο. Κεφαλογιάννη αν και η ανακατανομή και η πιθανή απόσπαση διευθύνσεων και αρμοδιοτήτων παραμένει σοβαρή πιθανότητα.   
Στη δε Αμαλίας, από ότι καταλαβαίνουμε, υπήρξε αιφνιδιασμός. Κυρίως για το μήπως δεν είχε γίνει αντιληπτή μία τέτοια εξέλιξη, παρά για το θέμα αυτό καθαυτό.
Φαίνεται πάντως, ότι η Όλγα τάραξε λίγο τα ύδατα. Εφόσον υποθέσουμε ότι υπήρχε κάποια πιθανότητα να καταλήξουν λιμνάζοντα, βεβαίως, που μεταξύ μας, δεν έχουμε τέτοια εντύπωση.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι Νικητιάδης και Αλιβιζάτος δεν γίνεται να συνυπάρχουν σε λιμνάζοντα ύδατα, όσο και αν φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός τους δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον σιωπηρό τους διαγκωνισμό, αρκεί να μην έχει αντίκτυπο στον ίδιο.
Τώρα άλλωστε που αποφάσισε τελικά ότι θα κατέλθει και αυτός ενώπιον της κρίσης του λαού και του εκλογικού σώματος, όπως ανακοίνωσε προσφάτως στους στενούς συνεργάτες του (λεπτομέρειες θα σας πούμε άλλη φορά) έχει άλλες προτεραιότητες στο μυαλό του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου