Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ρεκόρ "εξόδου" Ρώσων στο εξωτερικο στο α΄εξάμηνο


Στο 75% η αύξηση για Ελλάδα

Σε πρωτοφανείς ρυθμούς κινήθηκαν τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό στο πρώτο εξάμηνο του 2011, ξεπερνώντας τα 60 εκατ. ταξίδια συνολικά ενώ εκτιμάται ότι θα δαπανήσουν περί τα 40 δισ. δολάρια στους προορισμούς τους οποίους επισκέπτονται.

Σύμφωνα με έρευνα της Citibank, το ένα τρίτο αυτών των δαπανών γίνεται μέσω πιστωτικών καρτών αλλά πέραν των δημοφιλέστερων προορισμών που είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κίνα και η Ταιλάνδη, οι Ρώσοι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε είδη πολυτελείας στην Ιταλία και στις ΗΠΑ, ενώ στην Ουκρανία το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών τους αφορά στη διαμονή τους. 
Κάποια περισσότερα στοιχεία για τους προορισμούς που αναδείχθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, είχαμε δώσει εδώ .
Για την Ελλάδα
Είναι λίγο παλιά σε σχέση με το πώς εξελίχθηκε η περίοδος από τον Ιούλιο και μετά, αλλά τα επίσημα στοιχεία έχουν πάντα τη σημασία τους, Στο α’ εξάμηνο, η Ελλάδα δέχθηκε περισσότερους από 201.000… 
…Ρώσους επισκέπτες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Ρωσίας  –δηλαδή αύξηση 75% - και τα προξενικά μας Γραφεία εξέδωσαν 123.200 visa στο ίδιο διάστημα, αύξηση +87,8%. 
Στην Μόσχα η αύξηση ήταν 93,8%, στην Αγία Πετρούπολη 40,5% και στο Νοβοροσίσκ κατά 117,5%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου