Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συνέλευση ΞΕΕ: "Βόμβα" Α. Σαμαρά για συντελεστή ΦΠΑ 4,5% στον τουρισμό!


- Επέκταση του ειδικού καθεστώτος του Αιγαίου και στα Ιόνια

- Μεγάλο το στοίχημα που βάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.  

Δέκα μέτρα άμεσης εφαρμογής για τον τουρισμό σε περίπτωση που η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Α. Σαμαράς στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ. Εξ αυτών, “είδηση”, νέο και πλέον εντυπωσιακό, για εμάς, είναι η “προσπάθεια” για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ...

...στο 4,5% για το σύνολο του τουριστικού πακέτου αλλά και επέκταση και του καθεστώτος της μείωσης 30% επί του συντελεστή που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και στα νησιά του Ιουνίου!
Μεταξύ μας, αυτό το 4,5% ακούγεται εντελώς... απίστευτο, με τα σημερινά δεδομένα και με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν με τη φορολογία και την φοροεισπρακτική εξόντωση των επιχειρήσεων.
Ακόμα και το 6,5% για το οποίο έχει δεσμευτεί μέχρι τώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε όλο το τουριστικό πακέτο, θα έδινε μία πολύ σημαντική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ελπίζουμε να έχουν κάνει καλά τους υπολογισμούς τους στην Συγγρού, γιατί πρόκειται για μεγάλο στοίχημα που βάζει υπέρ του τουρισμού ο πρόεδρος της Ν.Δ. και δεν είναι εποχές για πειράματα. 
Ίσως και για αυτό και επελέγη και η λέξη “προσπάθεια” από τον Α. Σαμαρά και το επιτελείο του.
Τα μέτρα προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς, ο «δεκάλογος» για τον τουρισμό, όπως τον χαρακτήρισε έχουν ως εξής:
1. Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση. Και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού. 
2. Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
3. Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.
4. Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με  επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.
5. Πλήρης άρση του καμποτάζ.
6. Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.
7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
8. Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.
9. Άμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.
10. Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός. 
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου