Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Μακεδονία Παλλάς": Κρίσιμες αποφάσεις για την τύχη του


Ξαναφουντώνουν τις τελευταίες μέρες τα σενάρια για την τύχη του ιστορικού ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς” στη Θεσσαλονίκη.  Σε δύο εκδοχές δε, περί επικείμενου κλεισίματος άμεσα λόγω της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ...

...στο οποίο και ανήκει το κτίριο, να μην αποδεχθεί άλλη καθυστέρηση και συσσώρευση στις οφειλές του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη που το διαχειρίζεται, η μία, περί απόφασης του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη να διακόψει τη συνεργασία μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς διαπιστώνεται ότι η λειτουργία του είναι πλέον εντελώς “ασύμφορη”, παρά τις προσφατες ρυθμίσεις για τα μισθώματα σε ακίνητα του Δημοσίου, η άλλη. 
Ειδικά ως προς το τελευταίο, οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι η πλευρά Δασκαλαντωνάκη επικαλείται την σοβαρότατη κρίση που δοκίμασε και εξακολουθεί να δοκιμάζει σκληρά τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης την τελευταία τριετία σε συνδυασμό και με την διαρκώς φθίνουσα εξέλιξη των εκθέσεων και άλλων διοργανώσεων της πόλης, έχει οδηγήσει σε εξοντωτικό “πόλεμο τιμών”, σε πολύ χαμηλές πληρότητες και γενικά μία ιδιαίτερα δύσκολη και δυσχερή κατάσταση από πλευράς αποτελεσμάτων.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το ΙΚΑ δηλώνει ότι αδυνατεί να χειριστεί τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί απο μισθώματα και δεδουλευμένα και που σύμφωνα με στελέχη του αλλά και με εκπροσώπους των εργαζομένων ξεπερνούν τα 3,2 εκατ. ευρώ.
Εμείς το ψάχνουμε παραπάνω το θέμα, αλλά να επισημάνουμε ότι η μακροχρόνια συνεργασία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη με το ΙΚΑ για το “Μακεδονία Παλλάς” έχει διέλθει πολλών φάσεων και κρίσεων στο παρελθόν, ακόμα και πριν από ένα-δύο χρόνια, χωρίς να έχει επέλθει κάτι θεαματικό και οριστικό.
Υπάρχει βέβαια και το πρόσφατο προηγούμενο με την εξέλιξη, μεταξύ Grecotel και Eurobank για το King George (που είχε αποκαλύψει το tourism lobby) αλλά αυτό που εμείς εκτιμούμε και συμπεραίνουμε είναι ότι ότι οι δύο πλευρές, εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου