Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

“Σβήνουν” από τον συνεδριακό χάρτη την Ελλάδα διεθνείς επιστημονικοί φορείς!


- Σοκ στη συνεδριακή αγορά! 
- Ασφαλιστική εταιρία δηλώνει ότι δεν καλύπτει διοργανώσεις στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2013!
- Σε ύπνο βαθύ το ελληνικό κράτος


Σαν “βόμβα” πέφτει στην ελληνική συνεδριακή αγορά, η πληροφορία ότι μεγάλος Ευρωπαικός καρδιολογικος φορέας, όχι μόνον είναι έτοιμος να ακυρώσει δύο πολύ μεγάλα καρδιολογικά συνέδριά του που είναι προγραμματισμένα να λάβουν χώρα το 2012 και το 2013, άνω των 2.000 ατόμων έκαστο και τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου...



...ακόμα συνεδρίου 6000 ατόμων για το 2014, αλλά ουσιαστικά, λόγω του κύρους και του μεγέθους του, δίνει ένα “στίγμα” και για πολλούς άλλους ιατρικούς και επιστημονικούς φορείς και διαχειριστές μεγάλων συνεδρίων και διοργανώσεων!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν υποβληθεί εισηγήσεις στη διοίκησή του, στις οποίες γίνεται επίκληση της “πολιτικής αστάθειας” στην Ελλάδα αλλά και της πιθανότητας, το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα να είναι “εχθρικό” το επόμενο διάστημα προκειμένου να ακυρωθούν τα δύο προγραμματισμένα συνέδρια και να σταματήσει κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το τρίτο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που έχουμε, σε εσωτερικό έγγραφο προς το δ.σ. του φορέα (διαθέτουμε), μεταξύ των λόγων που καταγράφονται για την απόφαση των ακυρώσεων αναφέρεται (γίνεται λόγος για επίσημη άρνηση) και η πλήρης άρνηση της ασφαλιστικής εταιρίας να καλύψει έστω και κατ’ ελάχιστον διοργανώσεις στην Ελλάδα, ειδικά από την 1η Ιανουαρίου του 2013!!!
Επικαλούνται επίσης το “υψηλό επίπεδο οικονομικής αβεβαιότητας, ιδίως μη επιστροφής ΦΠΑ”, καθώς και η πολύ αρνητική βαθμολόγηση της χώρας μας στη σύναψη συμφωνιών (contracting) από τον διεθνή οίκο COFACE.
Παρά τις επίμονες και πολύ σκληρές προσπάθειες Ελλήνων επιστημόνων που είναι μέλη ή έχουν πρόσβαση στον φορέα, οι εισηγήσεις αυτές φαίνεται ότι έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και απλώς απομένει η λήψη των αποφάσεων και η εκτέλεσή τους.
Ωστόσο, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι εάν υπάρξει κάποια δυναμική κινητοποίηση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, με συντονισμένη αντίδραση αρμόδιων και συναρμόδιων υπουργών, ίσως αποφευχθεί αυτή η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη και το κυριότερο, να μετριαστεί, τώρα, πριν εξαπλωθεί το “μήνυμα” που περνάει σε διεθνές επίπεδο μέσω της στάσης του συγκεκριμένου φορέα.
Μαθαίνουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη ενημερώθηκε. 
Αλλά φίλτατοι υπουργοί και κύριοι της κυβέρνησης, κουνηθείτε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου