Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μείωση του ξενοδοχειακού δυναμικού το 2011


Με πολύ ενδιαφέρον διαβάζουμε τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σύμφωνα με τα οποία για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τουρισμού μειώθηκαν οι προσφερόμενες κλίνες προς τους τουρίστες, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με τη δραματική μείωση του...

...εσωτερικού τουρισμού, της εσωτερικής αγοράς που ισοδυναμούσε με το 40% των συνολικών τουριστικών εσόδων το 2010. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στον “Κόσμο του Επενδυτή”, σύμφωνα με το μητρώο ξενοδοχείων που διατηρεί το ΞΕΕ, το συνολικό δυναμικό του κλάδου έχει μειωθεί κατά 2.000 κλίνες. 
Τα δύο προηγούμενα έτη, αν και ο ελληνικός τουρισμός υπέστη καθίζηση στη ζήτηση, το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αυξήθηκε κατά 4,4% και τούτο διότι το 2009 και το 2010 ολοκληρώθηκαν επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει το 2008, εντασσόμενες στον αναπτυξιακό νόμο. 
Παράλληλα, η κρίση οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας πολλών μονάδων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά την εγχώρια πελατεία. 
“Οι διαφορές στην κλίση της καμπύλης διαχρονικής εξέλιξης των κλινών και της καμπύλης των μονάδων αποδεικνύει ότι διαχρονικά αυξάνεται και το μέσο μέγεθος των ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου