Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση συνεργασίας: Περιμένοντας (τις εξελίξεις) στο Λονδίνο


to be a minister or not
(to be)
Τελικά το πολιτικό “θρίλερ” το ζουν - τηρουμένων των αναλογιών βέβαια - και όσοι βρίσκονται στο Λονδίνο, στην WTM και μπορούν να παρατηρούν ή και να ακούν τις κινήσεις και τα λεγόμενα του Π. Γερουλάνου. Κατ΄αρχάς προσπαθούσε να μην το δείχνει αλλά υπήρχε ένταση επάνω και γύρω του και...

...διαρκές ενδιαφέρον για τις εξελίξεις πίσω στην Αθήνα. Διαρκώς πάνω από το κινητό με μηνύματα και email, όποτε έβρισκε ευκαιρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας επιστρέφει σήμερα το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να μπορέσει να παραστεί και στο υπουργικό συμβούλιο, νωρίς το μεσημέρι. 
Φέρεται να είπε σε στενό κύκλο παραγόντων ότι μετέβη στο Λονδίνο αφού πήρε “πράσινο φως” από τον πρωθυπουργό ΓΑΠ, απευθείας η εμμέσως δεν γνωρίζουμε και προσπερνούμε ως δύσκολο να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που ακούσαμε και περί επισημάνσεων σε συνεργάτες του ότι τελευταία δεν είχε τις ευκαιρίες να συνομιλήσει με τον “πρόεδρο” τόσο όσο θα ήθελε.
Η κυβέρνηση κάνει
τον υπουργό ή ο
υπουργός την
κυβέρνηση;
Τον άκουσε, όμως, κάποιος δικός μας χθες το απόγευμα στο περίπτερο να συζητά λίγο πιο φωναχτά από το πρέπον (το έχει αυτό τελευταία...) με στενό συνεργάτη του - του ΕΟΤ, για να μην ψάχνονται ορισμένοι - για τον προβληματισμό του σχετικά με το αν αξίζει ή όχι η παραμονή του στη κυβέρνηση συνεργασίας.
Αν δεν μπορώ να παίρνω αποφάσεις και να τις υλοποιώ ή αν δεν με αφήνουν να περάσω νομοσχέδια, τότε τι νόημα θα έχει;” μας μετέφερε η “πηγή” μας, ότι ήταν λίγο-πολύ το βασικό μήνυμα των λεγόμενών του.
Μεταξύ μας, έχει και ένα δίκηο. Τα γράφαμε χθες για τον Τουρισμό και τα ζητήματα που μένουν στον “αέρα” με όλες αυτές τις εξελίξεις και την κυβέρνηση συνεργασίας και τον βαθύ προβληματισμό των τουριστικών παραγόντων για την τύχη σημαντικών πρωτοβουλιών και διαδικασιών που ενδέχεται να “παγώσουν”.
Όπως μας τό έθεσε κορυφαίος τουριστικός παράγοντας, “είδαμε και πάθαμε να βάλουμε τα πραγματα σε μία σειρά και τον Γερουλάνο να ασχοληθεί σοβαρά και να προχωρήσει τρία-τέσσερα θέματα και τώρα που φθάσαμε κοντά στην πηγή, πάμε πάλι σε κατάσταση αναμονής...”
Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας, ένα θέμα είναι αν θα παραμείνει ο Π. Γερουλάνος και ένα άλλο θέμα είναι αν θα προχωρήσει αυτά που έχει ξεκινήσει μένωντας.
Το τρίτο θέμα είναι, τι θα γίνει αν αλλάξει και αυτός;
Πρέπει να σας πούμε βέβαια και κάτι ακόμα - γιατί τον έχει πιάσει ένα μεγάλο παράπονο - αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου