Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Απορρόφηση κονδυλίων: “Δεν έγινε τίποτα έξι μήνες τώρα”!


Κυβέρνηση συνεργασίας ή μη, εμείς συνεχίζουμε: Tα ίδια και προφανώς χειρότερα αφού διαιωνίζονται προβλήματα στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, που είχαν εντοπιστεί και έξι μήνες πριν, επισημαίνει ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. J. Hahn  παραπέμποντας σε παλαιότερη απάντηση του το Μάϊο του 2011! 

Απάντησε σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού εΡόδης Κράτσα και υπενθυμίζει ο Επίτροπος τις «γραφειοκρατικές, δυσκίνητες και χρονοβόρες διαδικασίες της ελληνικής διοίκησης με επιπτώσεις στην εκτέλεση των έργων και τη δήλωση των δαπανών. 
Αυτό διαπιστώνεται σε διοικητικές διαδικασίες όπως η επιλογή έργων, η ανάθεση συμβάσεων και η πληρωμή τιμολογίων, αλλά και σε θέματα όπως οι απαλλοτριώσεις και οι αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές άδειες».
Το κορυφαίο στην απάντηση είναι ότι όπως προκύπτει, 14,5 δισ. ευρώ από την πολιτική Συνοχής παραμένουν αδιάθετα!!! 
Ειδικότερα, από τα 20,2 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα από την πολιτική συνοχής (συμβολή της ΕΕ), μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα περίπου 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών. 
Το υπόλοιπο ποσό της χορήγησης είναι ακόμα διαθέσιμο για χρήση μέχρι τη λήξη της περιόδου προγραμματισμού 2007-2013...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου