Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

TUI προς ΞΕΕ: Οι πρόσθετοι όροι δεν είναι "επίσημη πολιτική μας"


Μπορεί κάποιοι ιθύνοντες νόες στο ΥΠΠΟΤ να θεωρούν το θέμα με τον TUI Nordic “λήξαν”, αλλά αυτό, φαίνεται να αφορά μόνον τους... ίδιους, καθώς μαθαίνουμε ότι στελέχη του τουριστικού οργανισμού επιμένουν στην υπογραφή και αποδοχή των πρόσθετων όρων προς ξενοδόχους. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικό...

...είναι το στοιχείο που προκύπτει από την προσπάθεια επικοινωνίας της διοίκησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με τον μητρικό οργανισμό TUI, προσπάθεια που έγινε  
ενώ μέσω στελέχους της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Η απάντηση από του TUI Group ήταν ότι η πρωτοβουλία δεν αποτελούσε επίσημη πολιτική της αλλά αποκλειστικά πρωτοβουλία της θυγατρικής του.
Αυτή η διαφοροποίηση δίνει φυσικά μία άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση και δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια γενικευμένη “οδηγία” ή “πρακτική” σε κεντρικό επίπεδο από τον κορυφαίο οργανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, το ΞΕΕ, σε συνεργασία με έγκριτο νομικό, έχει ετοιμάσει τυποποιημένη απάντηση στα αγγλικά, την οποία μπορούν τα ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν ως “απάντηση” στον TUI Nordic.
Το αμέσως επόμενο διάστημα δε, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σε ό,τι αφορά σε προκαταβολές και γενικά στο αν σκοπεύουν και άλλοι tour operators να επιχειρήσουν ανάλογες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου