Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γραφεία Εξωτερικού: Με τη νομοθετική ρύθμιση, ασχολείται κανείς;


Συγγνώμη που παρεμβαίνουμε στο εμπνευσμένο και αριστοτεχνικά υλοποιούμενο έργο της πολιτικής ηγεσίας του τομέα, αλλά μήπως πρέπει κάποιος εξ υμών να αρχίσει να φωνάζει προς την κυβέρνηση Παπαδήμου για τη θεσμική “βόμβα” των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ; Διότι αν...

...εντός των επομένων 15-20 ημερών, δεν ψηφιστεί από τη Βουλή η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς διοικητικής αρμοδιότητας των Γραφείων Εξωτερικού - δηλαδή να παραμείνουν στη δικαιοδοσία του ΕΟΤ - τότε από 1η Ιανουαρίου του 2012, κάθε παρουσία της χώρας από άποψη τουρισμού, εισέρχεται σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες!
Είναι, ήδη, βαθύτατα προβληματική η λειτουργία των γραφείων, έτσι όπως είναι και το μείζον πρόβλημα των συμβάσεων του επιτόπιου προσωπικού φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η μεγαλύτερη “απειλή” για την όποια συνέχεια το 2012.
Φανταστείτε, δηλαδή, να περάσει η αρμοδιότητα για τα Γραφεία, έστω και για λίγο, στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, όπου δεν έχει προβλεφθεί και ούτε ένα ευρώ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και ήδη, οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις εξόδων και πληρωμών είναι μεγάλες.
Η σχετική ρύθμιση είναι έτοιμη εδώ και καιρό, είναι η αλήθεια. Επρόκειτο να κατατεθεί με το Νομοσχέδιο περί αντιμετώπισης της βίας στον Αθλητισμό, μαζί με άλλες διατάξεις που αφορούσαν στον ΕΟΤ. 
Τώρα, όμως, δεν μπορεί να περιμένει το υπόλοιπο νομοσχέδιο και θα πρέπει να προστεθεί εμβόλιμη σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ίσως ακόμα και στο πολυνομοσχέδιο που ακούγεται ότι καταθέτει σήμερα ο Ε. Βενιζέλος, συγκεντρώνοντας εκκρεμότητες υπουργείων και φορέων.
Εν ολίγοις, γρηγορείτε, γιατί περισσότερο εξευτελισμό δεν αντέχουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου